45-årig fik åbent hug-sår i ansigtet og skåret akilles-sene over: Her er dommen

Hundepatruljer undersøger overfaldsstedet uden for Gørlev.
Hundepatruljer undersøger overfaldsstedet uden for Gørlev. Mie Neel

Økseoverfaldet på Ulstrupvej den 30. september sidste år var vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter, men det var ikke et forsøg på manddrab.

Det fastslog Retten i Holbæk i formiddags, da retten afsagde dom i sagen mod en 33-årig mand, som af anklagemyndigheden var udpeget til at være hovedmanden bag overfaldet.

Under overfaldet blev en 45-årig mand ud for en adresse på Ulstrupvej overfaldet af en gruppe af mænd bevæbnet med slagvåben.

Den 45-årige fik under overfaldet blandt andet et åbent hug-sår i ansigtet, kraniebrud samt en overskåret akillessene.

Den 33-årige har under hele sagen nægtet sig skyldig, og han har også nægtet overhovedet at have været på adressen.

På baggrund af flere vidneforklaringer samt telefonoplysninger fandt retten det dog bevist, at han havde været på adressen, og at han var ankommet sammen med den gruppe af uidentificerede mænd, som udførte overfaldet på den 45-årige.

Retten fandt det ikke bevist, at den 33-årige aktivt havde deltaget i overfaldet, men til gengæld fandt retten det bevist, at overfaldet fandt sted på den 33-åriges foranledning.

Selvom overfaldet var voldsomt, fandt retten det ikke bevist, at det havde været den 33-åriges hensigt at slå den 45-årige ihjel, hvorfor han blev frifundet for forsøg på manddrab.

Dommere og nævninge var enige om afgørelsen. Retten havde ved redaktionens slutning endnu ikke foretaget en udmåling af straffen til den 33-årige.