Udvist grundet vanvidskørsel: Havde promille på 3.0

Dom: Det kostede udvisning, fængsel, bøde og konfiskering af en bil for en 35-årig mand fra Letland, da han af politiet blev stoppet med en promille på 3.0.

Unge cykeltyve blev taget på fersk gerning

Mandens dom blev afsagt i Retten i Glostrup.

Foto: Robert Hendel

Ishøj: En 35-årig mand fra Letland blev i går udvist i fire år ved Retten i Glostrup, efter han havde kørt spirituskørsel med en promille på 3.0 i Ishøj.

Det oplyser Vestegnens Anklagere på Twitter onsdag.

Han blev i sin tid stoppet i Ishøj af en patrulje, fordi han ikke havde sele på, oplyser anklager i sagen, Robert Rafn:

– Under standsningen finder politiet jo så ud af, at han er meget fuld, siger han.

– At blive udvist for spirituskørsel, er ikke noget der sker hver dag – men når man kun har været i Danmark i et par år og kører vanvidskørsel med så høj en promille, så er det det eneste rigtige. Generelt kan man i forhold til loven sige, at jo længere tid, man har været i landet, jo bedre stillet er man i forhold til ikke at blive udvist for denne slags, siger han videre.

Fængsel, bøde og konfiskering

Udover udvisningen idømmes manden 20 dages betinget fængsel, en bøde på 25.000 kroner og frakendelse af kørekort i tre år.

Bilen, manden førte, blev desuden konfiskeret, lyder det.

– Der er tale om en ældre bil, der ikke var hans egen, men en bekendts. Fordi han havde kørt vanvidskørsel, som det her er, så er der hjemmel til, at bilen stadig skal konfiskeres. Nu er han varetægtsfængslet, til han kan sendes hjem til sit hjemland, siger Robert Rafn.

Manden har hverken kone, børn eller forældre i landet, men anklageren kan ikke afvise, at han har andre tilknytninger i landet.

Der skete ingen materiel- eller personskade, fordi politiet ved et tilfælde stoppede manden for ikke at bruge sele.

Promille på tre kan være dødelig

Allerede op mod 0,5 promille føler man sig oftest let påvirket, især hvis det er længere tid siden, at man sidst har drukket alkohol. Mellem 1 og 2 promille bliver de fleste tydeligt påvirkede og kan blive trætte og sløve. Ved ca. 1,5 promille får man ofte problemer med hukommelsen. Ved meget høj promille kan åndedrætscenteret i hjernen lammes. En promille over 3 kan være dødelig.

Kilde: Sundhed.dk