Spektakulært kup: En speedbåd og spabade for over en million kroner stjålet fra transportcenter

Foto: Emil Abkjær Kristensen

Natten mellem lørdag og søndag omkring klokken et blev der stjålet 11 spabade, en spa-pool og en båd fra Thurah Transportcenter på Baldershøj i Ishøj.

Spabadene tilhørte firmaet Neptun Spa og Pool, og de skulle efter planen være transporteret videre til kunderne om mandagen, forklarer Rasmus Nylander, direktør i Neptun Spa og Pool,

Han har set overvågningsbillederne fra Thurah Transport, og ud fra beskrivelsen lyder det som et professionelt kup, der kunne være taget ud af en Hollywoodfilm.

– Man kan se, at de har været ude og rekognoscere området, og de har fjernet nogle af overvågningskameraerne, siger han.

– Men de har ikke fået dem allesammen med.

Han beskriver, hvordan en hvid lastbil med blåt førerhus kører ind på transportcenteret og laster spabadene ind. Der er flere personer og biler involveret, og en båd, der står på en trailer bliver også sat på krogen af en bil og kørt væk.

Et par timer senere vender gerningspersonerne tilbage til transportcenteret, hvor de læsser de sidste spabade i lastvognen og kører væk.

De 11 spabade og den ene spapool, som blev stjålet har en samlet værdi på mere end en million kroner, fortæller Rasmus Nylander.

– Men de er nærmest ubrugelige, fordi de mangler nogle vitale dele og et termolåg, som skal specialfremstilles, siger han.

Han er ked af det på kundernes vegne, som har ventet længe på at få leveret et spabad, hvor der på grund af coronafare på fabrikkerne og stor efterspørgsel har været lang produktionstid.

– Der er nogle af de berørte kunder, som desværre må vente helt frem til 2021, før vi igen kan levere en spa til dem, siger Rasmus Nylander.

– Det føles dobbelt uretfærdigt, at man først bliver bestjålet, og så efterfølgende skal ud og sige undskyld til sine kunder for, at man har været udsat for tyveri, siger han.

På Facebook har både Neptun Spa og Bad og Thurah Transport udlovet en dusør på 25.000 kroner til den person, der kan medvirke til, at sagen bliver opklaret og spabadene kommer retur.

Efterlyser vidner

Speedbåden, der blev stjålet har et blåt skrog, en blå kaleche og et hvidt dæk, forklarer Claus Buhr, kommunikationsansvarlig hos Københavns Vestegns Politi.

Han fortæller, at politiet er meget interesseret i at høre fra vidner, og i den forbindelse oplyses det, at der til kuppet er blevet brugt en sort Volkswagen Transporter med trailer og en Iveco lastbil med blåt førerhus og hvis kasse.

Kontakt 114 eller 43861448, hvis du har oplysninger, der kan hjælpe politiet på sporet i sagen.