Socialdemokratiet i Ishøj har valgt ny gruppeformand

Socialdemokraterne vil lægge spliden bag sig
  Lokalpolitik. Der bliver mere ro internt i partiet, nu hvor Annelise Madsen har forladt det. Derfor vil partiet også hellere se fremad, end at tale om de, der har forladt Socialdemokraterne.
Kasper Bjering Søby Jensen er ny gruppeformand.
Kasper Bjering Søby Jensen er ny gruppeformand.

Valget af ny gruppeformand sker efter, at den tidligere gruppeformand Johnna Starck fredag forlod Socialdemokratiet sammen med Ishøjs borgmester og 1. viceborgmester.

Valget sker oven på mere end et års interne stridigheder om, hvem der skulle tegne partiet ved det kommende valg. En strid der kulminerede i november med valget af Merete Amdisen som borgmesterkandidat.

Den nyvalgte gruppeformand er dog optimistisk på partiets vegne:

– Vi har kigget hinanden i øjnene i gruppen, og vi er enige om, at vi er socialdemokrater i hjertet. Vi er forpligtet til at finde sammen og komme videre. Vælgerne skal tilbydes et seriøst parti uden fnidder, når der til november er kommunalvalg, siger Kasper Bjering og fortsætter:

– Vi tror på, at Socialdemokratiet igen vil kunne udgøre en stærk ledelse af Ishøj, men rækker samtidigt hånden frem til alle andre, der vil være med til at gøre Ishøj endnu bedre. Vi tror også, vælgerne ser frem til et socialdemokrati med et nyt ansigt i front.

Med det henviser han til, at partiet i november valgte den tidligere gruppeformand Merete Amdisen som borgmesterkandidat ved kommunevalget til november. Samtidig fravalgtes den siddende borgmester Ole Bjørstorp, som derfor nu har forladt Socialdemokratiet.

Om valget af Kasper Bjering som ny gruppeformand, siger Merete Amdisen:

– Det glæder mig, at den Socialdemokratiske gruppe i dag i enighed har peget på Kasper som gruppeformand. Kasper er en kompetent og dygtig politiker, som nyder respekt både internt i Socialdemokratiet og bredt i Ishøj byråd. Jeg ser meget frem til samarbejdet med Kasper på posten som gruppeformand.

Kasper Bjering er 40 år gammel, han har siddet i Ishøj Byråd siden 2014 og bor i Vejleåparken. Privat er han gift og far til tre børn, hvor af to går på Strandgårdskolen, hvor den sidste også starter til april. Kasper arbejder til dagligt som matematiklærer ved Roskilde Katedralskole.