Politiet patruljerer nu også på el-løbehjul

Politiet patruljerer på usædvanligt køretøj

Lokalpolitiets nærpolitienheder i bycentrene i Høje Gladsaxe og Ishøj har for nyligt udvidet deres vognpark med elektriske løbehjul.

I forvejen råder de over biler, cykler og solidt fodtøj, skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

– Med løbehjul kan vi nemt køre ud, være til stede i vores nærmeste lokalområde og hurtigt komme tilbage i nærpolitienheden, hvis nogen hellere vil tale med os der, siger chefen for lokalpolitiet på Vestegnen, politiinspektør Allan Nyring, Københavns Vestegns Politi.

Lokalpolitiet ønsker, at borgerne oplever dem som fleksible og tilgængelige, og det mener de, løbehjulene kan bidrage til, tilføjer lokalpolitichefen.

Elektriske løbehjul følger færdselsreglerne for cykler og kan altså køre på cykelstier. Lokalbetjentens erfaringer er indtil videre positive:

– Politi på løbehjul vækker flere smil og hyggelige kommentarer end cyklen, og betjentene føler, at de kommer tættere på borgerne end i en patruljevogn, siger Allan Nyring.

Løbehjulene har ikke blå blink eller udrykningshorn, tilføjer han, kun batteri, bremser og lys. De har en tophastighed på 20 kilometer i timen og en rækkevidde på 30 kilometer.

cham