Overvejer at tage sin egen rødvin med

Ishøjs byrådsmedlemmer får fremover trukket 100 i stedet for 75 kroner om måneden for forplejning i forbindelse med møder.
Ishøjs byrådsmedlemmer får fremover trukket 100 i stedet for 75 kroner om måneden for forplejning i forbindelse med møder.

Af Petter Becker-Jostes

Når nu ikke engang de pårørende må få gratis kaffe, når de er på besøg på plejehjemmet, er det naturligt, at byrådet også kigger på sine egne regler for forplejning og rejser.

Sådan lød det fra den socialdemokratiske socialudvalgsformand Merete Amdisen i byrådssalen i debatten inden afstemningen om et nyt regelsæt for byrådets medlemmer. Det nye regelsæt har ikke mange store ændringer i forhold til det tidligere, der blev vedtaget i 2010. Den største forskel er, at de stående udvalg som for eksempel beskæftigelsesudvalget fremover ikke må tage til udlandet samme år, som byrådet også rejser udenlands, ligesom byrådsmedlemmer selv skal dække alle udgifter, der ikke er en del af det officielle program. Desuden får byrådsmedlemmerne fremover trukket 100 i stedet for 75 kroner om måneden fra deres vederlag for forplejning i forbindelse med udvalgs- og byrådsmøder, og samtidigt bliver beløbet indeksreguleret hvert år. Endelig skal klimavenlige transportformer prioriteres til de rejser, hvor det giver mening, lyder det i de nye regler, som allerede under byrådsmødet gav stof til eftertanke hos Dansk Folkepartis Poul Jørgensen, som understregede, at der ikke havde været nogen sager i stil med Brixtofte-sagen:

– Jeg er en af dem, der godt kan lide et glas rødvin, og jeg har ikke noget imod at tage en eventuel flaske med, hvis vi i forvejen ved, at vi får en ret, hvor det passer med rødvin, ellers skal jeg ikke tage det med, sagde han, inden han og alle andre stemte for det nye regelsæt.