Lokkede tortur-offer på date

Foto: Petter Becker-Jostes
Tre unge skal næste uge møde ved Retten i Roskilde, hvor de er tiltalt for frihedsberøvelse og grov vold. Foto: Steen Østbjerg
Tre unge skal næste uge møde ved Retten i Roskilde, hvor de er tiltalt for frihedsberøvelse og grov vold. Foto: Steen Østbjerg

En eftermiddag i juni sidste år udviklede sig til et sandt mareridt for en mand, der egentlig bare troede, han skulle bare på date med en pige. Hun hentede ham i en bil, men i stedet for at tage på date kørte hun offeret til Vallensbæk Station, hvor hans bødler stod klar. Med kvinden bag rattet kørte de til en adresse i Hundige, hvor de samlede endnu en medgerningsmand op. Herfra fortsatte de til en tom garage i Hundige, og her begyndte helvedet for alvor for det sagesløse offer.

To af gerningsmændene sparkede og slog ifølge anklagen flere gange på kroppen og i hovedet, ligesom de slog ham med trækøller, rafter og en stor træplade. Herfra blev offeret kørt til et andet stged i Hundige og vist frem til nogle unge mænd, og så gik turen til et skovområde, hvor torturen fortsatte: Manden blev slået med knytnæver, en kæp og en skovl og pisket på ryggen. Desuden blev en sten droppet ned på hans hånd fra en halv meters højde. Udover en brækket arm endte offeret med at få en dummebøde på 30.000 kroner.

Sådan lyder tiltalen i den ene af to episoder, hvor en 17-årig fra Greve og en 19-årig fra Ishøj bortførte deres ofre og bagefter torturerede dem flere steder i Hundige. I den anden episode hakkede de blandt andet deres offer med en kniv og slog ham på skinnebenet med en mukkert.

Her var også en 22-årig københavner involveret, og sammen skal de tre i næste uge møde ved Retten i Roskilde i en usædvanligt grov sag om afpresning og bortførelse.

Hvis de tre bliver dømt, risikerer de længerevarende fængselsstraffe. Således er strafferammen for grov vold op til seks års fængsel, mens frihedsberøvelse som udgangspunkt kan give op til fire års fængsel.