Lokal tech-virksomhed vokser ud af rammerne

For halvandet år siden flyttede UXV Technologies til Ishøj, men de er allerede ved at vokse sig for store til de nuværende rammer.

Lokal tech-virksomhed vokser ud af rammerne

Ishøj: Tech-virksomheden UXV Technologies har fuld fart på væksten, og sidste år firedoblede de omsætningen målt i forhold til året forinden. Det fortalte virksomhedens stifter og direktør, Steven Friberg, bland andet da UXV Technologies inviterede Ishøj-borgmester Merete Amdisen indenfor.

Merete Amdisen havde blandt andet taget kommunaldirektør Kaare Svarre Jakobsen med på rundvisning. Foto: Emil Kristensen

Det glæder selvfølgelig virksomheden, at der er fart på forretningen, men det giver også nogle udfordringer af praktisk karakter. For når de inden for en overskuelig fremtid runder medarbejder nummer 60, er rammerne på Brogrenen 7 tæt på at være for små.

Her flyttede UXV Technologies ind, da de rykkede virksomheden fra Brøndby til Ishøj for halvandet års tid siden, og det var med en langsigtet plan for øje.

– Vi havde regnet med, at der var plads nok til os i seks år, men vi har haft fart på siden vi flyttede ind, og vi er næsten løbet tør for plads allerede, siger Steven Friberg.

UXV Technologies er en såkaldt OEM virksomhed og fremstiller hardware og teknologi, som andre virksomheder integrerer i deres egne produkter. Konkret fremstiller UXV Technologies fx sensorer og styringsenheder til flyvende droner, ubemandede både og robotter.

På hovedkvarteret i Ishøj både designer og producerer de teknologien, som de sender ud til deres kunder rundt omkring i verden. Derfor har de både softwareudviklere, ingeniører, marketingspecialister og produktionsmedarbejdere ansat.

– Ishøj har en god beliggenhed for os, fordi det er tæt nok på København til, at vi kan tiltrække den højtuddannede arbejdskraft fra København og samtidig ansætte folk til produktionen, siger Steven Friberg.

Direktøren fortæller, at UXV Technologies derfor gerne vil blive i Ishøj, og at en af mulighederne vil være at finde en lokation i nærheden af den nuværende, hvor produktionen kan flytte hen.

– Vi har vores egne træningsprogrammer for folk i produktionen, og man behøver ikke en uddannelse, men man skal have en interesse for teknologi, lød det fra stifter og direktør Steven Friberg. Foto: Emil Kristensen

Godt samarbejde

Under besøget blev samarbejdet med Ishøj Kommune også drøftet, og hos UXV Technologies er de ikke bange for at tage folk ind og give dem en chance.

– Vi har vores egne træningsprogrammer for folk i produktionen, og man behøver ikke en uddannelse, men man skal have en interesse for teknologi, siger Steven Friberg og understreger, at de altid er på udkig efter nye talenter.

UXV Technologies har siden krigen i Ukraine brød ud også ansat fem ukrainske flygtninge, og det gør dem til den virksomhed i kommunen, der har ansat flest, og det er en af årsagerne til, at de for nylig modtog Ishøj Kommunes Code of Care pris.

UXV Technologies modtog for nylig Ishøj Kommunes Code og Care pris. Foto: Emil Kristensen

I november sidste år blev UXV Technologies også hædret med Børsens Gazellepris.