Gratis hjælp til rod i økonomien

Foto: efg
Gældsrådgiver Lone Eriksen er i første omgang ansat tre timer om ugen til at hjælpe gældsplagede Ishøj-borgere.
Gældsrådgiver Lone Eriksen er i første omgang ansat tre timer om ugen til at hjælpe gældsplagede Ishøj-borgere.

Ishøj: Knap hver tiende Ishøj-borger var i januar 2014 registreret i RKI som dårlig betaler. Nu tilbydes alle økonomisk trængte i Ishøj gratis gældsrådgivning, skriver DAGBLADET Roskilde.

Og det er ikke småpenge, vi taler om. Blandt registrerede Ishøj-borgere er den gennemsnitlige gæld nu oppe på 96.438 kroner. Et tal, der er steget med 31.200 kroner siden januar 2011.

Den udvikling vækker politisk bekymring i Ishøj Byråd:

– Det er et tal, der går den forkerte vej, og som kan plage folk i en uoverskuelig fremtid, hvis ikke den onde cirkel bliver brudt. Den dårlige beskæftigelsessituation og lavere ydelser i kontanthjælp gør ikke forholdene bedre, siger borgmester Ole Bjørstorp (S) og tilføjer:

– Nogle er endda så presset, at de tager hurtige og alt for dyre forbrugslån for at betale uforudsete regninger. Det får gælden til at løbe løbsk og giver dem aggressive kreditorer på nakken. I værste fald betyder det, at huslejen ikke bliver betalt, og så må folk gå fra hus og hjem. Derfor håber vi, at folk vil tage imod en udstrakt hånd og opsøge hjælp og vejledning hos den gældsrådgiver, som vi nu stiller gratis til rådighed.

Gældsrådgiver Lone Eriksen er i første omgang ansat tre timer om ugen med start fra 6. marts og fire måneder frem. Hun vil som udgangspunkt have træffetid om torsdagen fra klokken14-17.

Udover rådgivning til økonomisk trængte borgere skal hun opkvalificere medarbejdere i borgerservice, der i forvejen, som en del af helhedsplanen Vejleåparken, yder økonomisk vejledning til udsættelsestruede beboere fra boligforeningen AAB.

For at få en samtale med gældsrådgiver Lone Eriksen skal man henvende sig til Borgerservice på mail borger@ishoj.dk eller ringe til Borgerservice, akutrådgivning tlf. 43 57 75 75. Her vil der foregå en prioritering af henvendelserne, og man vil få en tid til en torsdag eftermiddag tilsendt på den mailadresse eller det telefonnummer, man opgiver.