Ishøj: ARKEN slår dørene op for, der har lyst til at være med til at markere åbningen af forårets to store udstillinger, når der er fernisering torsdag 9. februar fra 18 til 23.
Denne aften åbner hele to nye udstillinger på museet, nemlig BUTTERFLY!, der er ARKENS egen samling, kurateret af Esben Weile Kjær, og Refik Anadol – NATURE DREAMS.
Dørene åbner klokken 18, og klokken 18.30 er der velkomsttale ved ARKENs direktør Marie Nipper. 19.30 laver Esben Weile Kjær en performance, og fra klokken 20 spiller DJ’s op i DETLEFS-SALEN.
I foyeren kan der købes øl, vand og vin til 15 kroner, og en toast – både almindelig og vegansk – kan købes til 45 kroner. Ønsker man at spise i caféen skal der bestilles bord på cafe@arken.dk

BUTTERFLY! ARKENs samling kurateret af Esben Weile Kjær
Udstillingen BUTTERFLY! er første gang nogensinde, at ARKEN lader ’en udefra’ kuratere museets egen kunstsamling. Valget er faldet på den yngre samtidskunstner Esben Weile Kjær, der lige nu også er et varmt navn på den internationale kunstscene med bl.a. performances på Art Basel i Miami og Centre Pompidou i Paris.
Esben Weile Kjær har med udgangspunkt i sine barndoms- og ungdomsminder skabt et miljø, hvor graffiti og kasserede skaterramper danner ramme for et udvalg af mere end 50 værker fra ARKENs samling samt et helt nyt værk, som kunstneren har skabt særligt til udstillingen. ’Coming of age’, seksualitet og den enkeltes relation til underholdningsindustrien er nogle af de temaer, der løber gennem udstillingen, som har soundtrack af Courtesy, komponist og DJ på den legendariske Berlin-natklub Berghain, og graffiti malet af den danske kunstner Mira Winding.
REFIK ANADOL – NATURE DREAMS
Den tyrkiske kunstner Refik Anadol er en af pionererne inden for digital kunst. Lige nu er han aktuel på MoMA Museum of Modern Art i New York, og med udstillingen på ARKEN viser kunstneren for første gang sine digitale kæmpeinstallationer på dansk jord. I sin praksis arbejder Refik Anadol med maskinlæring og kunstig intelligens i form af datadrevne algoritmer, som indgår overalt i vores hverdag.
På ARKEN præsenterer Refik Anadol tre store værker, hvoraf et er skabt specielt til udstillingen – med afsæt i meteorologiske data fra området omkring ARKEN forvandles hele museets indgangsparti til en gigantisk dataskulptur. Udstillingens værker tager udgangspunkt i internettets og sociale mediers fremstilling af naturen, som påvirker vores fælles forestillinger om, hvad natur er, og hvordan natur ser ud. I store datasæt har Anadol over en årrække samlet millioner af naturbilleder. Gennem kunstig intelligens og maskinlæring transformeres disse data i Anadols værker til helt nye, delvist abstrakte skildringer af naturen, der forandrer sig uophørligt.