Elevråd indsamler til jordskælvsofre: – Ikke vigtigt hvor meget, men at man støtter

Jordskælv: Elevrådet på Sydkysten Gymnasium har taget initiativ til en indsamling i fællesskab med Røde Kors til jordskælvsofre i Tyrkiet og Syrien.

Elevråd indsamler til jordskælvsofre: - Ikke vigtigt hvor meget, men at man støtter

Adam Mikael Al Naig er en af elevrådets initiativtagere på indsamlingen. Den blev hjulpet i gang af rektor Camilla Kofod. Foto: Sydkysten Gymnasium

Ishøj: Da nogle elever på Sydkysten Gymnasium lærte om jordskælvene og dets ofre i Tyrkiet og Syrien, blev de enige med dem selv om, at de ville yde støtte.

Det fortæller Adam Mikael Al Niag fra 2.g., som sidder i elevrådet på STX-uddannelsen.

– Vi holdt et møde med vores rektor Camilla om, at vi gerne ville det, og så fik vi sammen arrangeret en indsamling med Røde Kors. På kort tid havde vi samlet 2.000 kroner, siger han.

Det tal er nu omkring de 10.000, tilføjer han.

Selv har Adam Mikael Al Naig en moster i Libanon, som ligger tæt på Syrien, og hun bliver nervøs over de rystelser, de mærker der, fortæller han.

Derfor har han og de andre elever gjort deres for at for indsamlingen til at nå bredt ud.

– Vi har været aktive på sociale medier, hvor vi har delt budskabet om indsamlingen, vi har delt det med vores venner og familie, og så har vi sat forskellige plakater op med QR-koder, man kan scanne for at give et bidrag, siger han og tilføjer, at elevrådet også har i sinde at komme på en pantindsamling.

Adam Mikael Al Naig har en moster i Libanon, der mærker rystelser og som derfor er nervøs for, om der sker jordskælv der. Andre af eleverne har venner og bekendte i de ramte regioner. Foto: Sydkysten Gymnasium

Forlænger indsamlingen

Indsamlingen skulle egentlig være indstillet i ugens løb, fortæller rektor Camilla Kofod, men grundet den fortsatte opbakning og opmærksomhed omkring den, forlænges den i et par uger.

– Jeg er jo vildt glad for, at elevrådet tager fat i det her. Også fordi, det er en ting, de selv har på hjerte. At det ikke er noget påklistret oppefra, men at de har et oprigtigt ønske om at ville gøre en forskel. Jeg har jo hjulpet dem på vej, men jeg har ikke gjort så meget. Det var mere i forhold til, hvordan man kunne gøre det rent praktisk, siger Camilla Kofod.

Der har ikke været noget egentligt forløb om katastrofen på gymnasiet, men da rektoren spurgte ud, om nogen ydede hjælp i et omfang, meldte elevrådet sig prompte på banen. Flere af dem har nemlig venner eller bekendte, der holder til i de ramte regioner.

Derfor er der også blevet taget hånd om de elever i klasserne, siger hun.

– Nu har der lige været ferie, men i ugen op til har lærerne sørget for at tale med dem om, hvad der foregår, også for at tage temperaturen i klassen.

Det er stadig muligt at donere til elevernes indsamling, og alle beløb er velkomne, som Adam Mikael Al Naig siger:

– Det er ikke vigtigt, hvor meget man giver, men at man bare giver det, man nu engang kan.

Eleverne har blandt andet delt budskabet om indsamlingen på gymnasiets Instagram-konto. Foto: Sydkysten Gymnasium