Debat: Ishøjborgerne først

Af Seyit Ahmet Özkan, Ishøjlisten

Ishøj: Byrådsmødet i januar kunne ikke sendes live pga. tekniske problemer, derfor kunne man heller ikke følge byrådets forhandlinger og afgørelse vedrørende kommunens nye opskrivnings- og anvisningskriterier for anvisning af almene boliger for Ishøj Kommune.

Ishøj Kommune har selvfølgelig ikke boliger til alle. Der er i øjeblikket rift om boligerne i kommunen, hvor knap 3000 personer står på venteliste til en almen bolig i Ishøj. På ventelisten er der selvfølgelig både ishøjborgere, som ønsker sig en almen bolig og borgere, der bor uden for Ishøj.

Der anvises mellem 300-500 boliger årligt. Ishøjlisten ønsker, at kommunen prioriterer Ishøjs borgere, men vi blev desværre nedstemt af flertallet, som ikke ønskede denne prioritering. Ishøjlisten mener, at vi ved anvisning af lejligheder skal sikre, at vores unge mennesker har mulighed for at få en ungdomsbolig, så de ikke tvinges til at bo hjemme ved forældrene eller skubbes ud af den kommune, de er vokset op i. Vi er også af den overbevisning, at det skal være muligt fortsat at bo i Ishøj Kommune, selvom en livssituation ændres. Det kan fx være ældre, der ønsker at sælge sit hus for at flytte i lejlighed, familier, der ønsker at skifte til enten en større eller mindre lejlighed, unge familier med børn osv.

Indlægget er forkortet af redaktionen