Bentley beslaglagt efter vanvidskørsel: Kørte 106 km/t i byzone

En bilist risikerer fængsel og frakendelse af kørekort efter vanvidskørsel i byzone i Ishøj.

Bentley beslaglagt efter vanvidskørsel: Kørte 106 km/t i byzone

Føreren af den lejede Bentley protesterede over beslaglæggelsen.

Foto: Yzukerman/CC 2.0

Færdselsbetjentens måling viste mindst 106 kilometer i timen, da føreren af en Bentley kørte over dobbelt så hurtigt som tilladt i en byzone i Ishøj onsdag morgen.

På strækningen er hastighedsbegrænsningen 50 kilometer i timen.

Bilen blev i medfør af reglerne om vanvidskørsel beslaglagt på stedet og transporteret væk, oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Fordi føreren, som havde leaset bilen, protesterede over beslaglæggelsen, blev det spørgsmål indbragt for Retten i Glostrup torsdag.

Senere skal anklagemyndigheden tage stilling til tiltalen mod føreren. Ifølge stramningerne for vanvidskørsel, som trådte i kraft den 31. marts 2021, er udgangspunktet 20 dages fængsel, frakendelse af kørekortet i tre år og konfiskation af bilen.

Dertil kan komme et stort erstatningskrav mod føreren fra leasingselskabet, hvis retten konfiskerer den dyre luksusbil.

128 biler beslaglagt

Det er to år siden, at reglerne for vanvidskørsel blev strammet, og i den tid har Københavns Vestegns Politi beslaglagt over 128 biler, som enten allerede er eller ventes at blive konfiskeret i retten.

Samme antal personer er sigtet for vanvidskørsel og de fleste på grund af spirituskørsel med en promille over 2,0, skriver politikredsen.

Mange sigtelser drejer sig om for høj fart – typisk over 100 procent i byzoner. De øvrige er sigtet for en kombination af påvirkethed, fart, kørsel uden hensyn til andre trafikanter og uagtsomt manddrab.

Så sent som samme dag, som Bentley’en blev beslaglagt, blev en 27-årig mand varetægtsfængslet efter et voldsomt færdselsuheld aftenen før på i Taastrup. Ulykken medførte, at modparten døde af sine kvæstelser. Mistanken går indtil videre på spirituskørsel og al for høj fart.

– Høje hastigheder i byer, tårnhøje promiller og hensynsløse kørsler med fare for andres liv og førlighed er vanvittigt, og det kommer vi fortsat til at have et stærkt fokus på, siger leder af færdselsafdelingen, politikommissær Claus Stoltenberg, Københavns Vestegns Politi.

Politikredsen vil ikke oplyse den konkrete Bentley-model, der er tale om, ligesom alderen på bilisten også bevidst udelades af personmæssigt hensyn, siger presseansvarlig i politikredsen, Lars Andersen.