Stabilt vand i hanerne

Langt de fleste tager det nok som en naturlig selvfølge, at der kommer vand ud af hanen, når man åbner for den. Nye tal viser da også, at tre ud af fire i Hvidovre Kommune kunne åbne for vandhanen uden afbrydelser sidste år.

Vandet flød stabilt fra hanerne i Hvidovre i 2022

Hvis du sidste år åbnede for din vandhane uden at kunne fylde et glas, så har du været uheldig.

Tal fra forsyningsselskabet HOFORs årsopgørelse over afbrydelser i driften viser nemlig, at tre ud af fire af Hvidovres cirka 29.000 husstande og virksomheder ikke fik lukket på vandet på noget tidspunkt i 2022. Hverken akutte lukninger på grund af for eksempel uheld ved gravearbejde eller planlagte lukninger på grund af eksempelvis renovering af vandrør.

Det betyder samtidig, at 7.250 husstande eller virksomheder til gengæld oplevede vand-forstyrrelser. Den sidste fjerdedel måtte undvære vand i cirka 5,5 timer i alt i løbet af året.

Bliv opdateret på SMS

Ole Skytte er områdechef i HOFOR og han ved, at det bestemt ikke er lige meget, hvor lang tid den enkelte lukning varer, og hvornår den ligger. Derfor gør HOFOR sig umage for ikke at lægge planlagte reparationer på kritiske tidspunkter som morgener og aftener, når man for eksempel bader og laver mad – eller når virksomheder har brug for vand i deres produktion.

– Vi gør vores bedste for at undgå, at folk, der bor og arbejder i Hvidovre, skal undvære vandet, når de har mest brug for det. Desværre kan vi ikke helt undgå det, især hvis der sker en ulykke, som hvis en gravemaskine rammer et vandrør, siger Ole Skytte, der samtidig opfordrer alle til at melde sig til HOFORs sms-service, så borgerne hurtigt får besked, hvis der lukkes for vandet.

”Vores sms-service giver de tilmeldte besked om, hvis der bliver lukket for vandet. Når man først er tilmeldt, vil man også få besked om andre forstyrrelser i driften. HOFOR leverer nemlig både vand og spildevand i Hvidovre, så det kan være ret praktisk at være tilmeldt, selvom vi også informerer om lukninger andre steder," slutter Ole Skytte

Vand i hanerne i Hvidovre i 2022

Varslede lukninger:

Antal lukninger: 61

Antal berørte postadresser: 3193 (11 procent af alle postadresser)

Antal timer uden vand i alt: 7,5 ud af årets 8760 timer

Uvarslede lukninger:

Antal lukninger: 91

Antal berørte postadresser: 4726 (16 procent af alle postadresser)

Antal timer uden vand i alt: 3,5 ud af årets 8760 timer

Kilde: HOFOR