Sangprotest mod støj: Vi har fået nok

Omkring 250 Hvidovre-borgere markerede i sidste uge deres utilfredshed med støjen fra Amagermotorvejen

Sangprotest mod støj: Vi har fået nok

Borgmesteren og en række lokale politikere sang for, da 2t0 personer markerede deres utilfredshed med trafikstøjen fra Amagermotorvejen, som de ønsker overdækket.

Foto: Robert Hendel

Et par hundrede borgere i Hvidovre gik i sidste uge i samlet flok fra Langhøjskolens parkeringsplads til Hvidovre Strand for på at markere ønsket om at få overdækket Amagermotorvejen.

Håbet er, at politikerne på Christiansborg udskyder Vejdirektoratets arbejde med udvidelsen af motorvejen, så en overdækning kan blive tænkt med ind i projektet, forklarer initiativtager Tina Cartey Hansen, der sidder i Kommunalbestyrelsen i Hvidovre for Det Konservative Folkeparti.

Tiltaget mødte opbakning fra flere politiske partier i Hvidovre, hvor også borgmester Anders Wolf Andresen (SF) holdt tale for de mange fremmødte.

– Hvidovre Kommune er desværre en af de mest støjplagede i landet, blandt andet med to motorveje og tre jernbaner gennem kommunen. Men heldigvis er der noget, vi kan gøre ved støjen, lød det blandt andet fra borgmesteren.

Ifølge Anders Wolf Andresen kan antallet af støjplagede boliger i Hvidovre bliver reduceret med cirka 4.500, hvis motorvejen bliver overdækket.

– Hvis vi så også gør det med solceller, kan vi bidrage til den grønne omstilling og skabe grøn energi, som samtidig kan være med til at dække nogle af omkostningerne. Det er jo ren win-win, sagde borgmesteren i Hvidovre.

Der er dog betydelige udgifter forbindet med en sådan overdækning af motorvejen, og derfor kræver det, at både staten og investorer kommer med ombord.

– For det vil jo være oplagt at lave et forsøg med overdækning af motorveje her, hvor der allerede er planer om at udvide Amagermotorvejen, sagde Anders Wolf Andresen, inden han opfordrede de mange fremmødte til at tænde lygterne i mørket og synge en sang om motorvejen, der støjer.

Omkring 250 personer var mødt op for at markere deres utilfredshed med trafikstøjen fra Amagermotorvejen, som de ønsker overdækket. Foto: Robert Hendel