Ny lokalplan baner vejen for en udvidelse af Hvidovre Stadion

Kommunalpolitikerne i Hvidovre har vedtaget en ny lokalplan, er gør det muligt at foretage de nødvendige udbygninger af Hvidovre Stadion, hvis de lokale fodboldhelte skulle spiller Superliga-bold i næste sæson

Politikerne i Hvidovre har vedtaget en ny lokalplan, som gør det muligt at gøre Hvidovre Stadion egnet til brug i Superligaen.

Foto: Robert Hendel

Hvidovre IF har sportslig medvind i øjeblikket, hvor klubbens bedste fodboldhold lige nu er placeret på en af de to pladser, der giver oprykning til Superligaen, når sæsonen er slut.

Skulle det lykkes at spille sig op i landets bedste fodboldrække, skal hjemmebanen Hvidovre Stadion opfylde en række krav, som den ikke lever op til i dag. Det betyder, at skal Hvidovre IF spille Superliga-fodbold i Hvidovre, skal der blandt andet etableres ekstra tribuner til 3.400 tilskuere, så der i alt er plads til minimum 10.000 gæster.

Derudover er det nødvendigt at etablere VIP-lounger til mindst 300 personer, som har uforstyrret udsyn over banen, ligesom der også skal opføres et tv-studie og tårne til tv-kameraerne.

En sådan opgradering vil kræve en ændring af lokalplanen, og derfor sendte Kommunalbestyrelsen sidste år et forslag til en ny lokalplan i høring. Den lokalplan vedtog politikerne på det seneste møde i kommunalbestyrelsen den 28. februar 2023.

– Det er vigtigt at understrege, at vi med lokalplanen blot sikrer muligheden for at udbygge og modernisere Hvidovre Stadion. Vi har ikke taget stilling til, om det skal ombygges, og hvem der i givet fald skal betale, siger Anders Wolf Andresen (SF), der er borgmester i Hvidovre.

Han forestiller sig ikke, at kommunen skal lægge de mange millioner på bordet for at . gennemføre en opgradering af Hvidovre Stadion. Borgmesteren håber derfor, at blandt andet sponsorer vil bidrage, hvis de lokale fodboldhelte skulle spille sig op i Superligaen.

Den nye lokalplan indeholder et par ændringer i forhold til det forslag, der blev sendt i høring sidste år. Blandt andet stillede SF forslag om, at planerne om en nordlig tribune udgår, så det ikke bliver nødvendigt at inddrage dele af tennisbanerne nord for stadion. Det forslag blev vedtaget af en samlet kommunalbestyrelse.

Samtidig med den nye lokalplan godkendte politikerne i Hvidovre også et tillæg til kommuneplanen, som får indflydelse på byggemulighederne i området. Tillægget betyder, at der nu kan planlægges for bebyggelse i op til fire etager og en maksimal bygningshøjde på 15 meter mod de tidligere to etager og bygningshøjde på 13 meter.