Landsholdsbobler dribler til Østeuropa

Økonomi sender 24-årig stregspiller fra Hvidovre til rumænske håndbold. Hun glæder sig til de nye udfordringer, fortæller hun

Landsholdsbobler dribler til Østeuropa

Ida-Marie Moesgaard Dahl fortsætter karrieren i CS Gloria Bistrița-Năsăud. Foto: Privat

Transferkarrussellen har længe været i gang i den danske håndboldliga. Ida-Marie Moesgaard Dahl stod i midten af december måned frem på Tv2Sport i forbindelse med en ligakamp for sin nuværende klub Viborg HK, og meddelte, at klubben på grund af deres økonomiske vanskeligheder ikke ville forlænge med hende.

Derfra har der været stille omkring Ida-Marie Moesgaard Dahl, som er født og opvokset i Hvidovre, og som følge deraf har det været uvist, hvor hun ville fortsatte karrieren.

Onsdag blev kunne hovedpersonen imidlertid afsløre, hvor hun fremover skal slå sine folder. På Instagram fremgår det, at hendes nye klub er den rumænske klub CS Gloria Bistrița-Năsăud, der ligger i Draculas hjemstavn, Transsylvanien.

Det skifte beskriver 24-åriges stregspiller på følgende måde:

– Jeg har haft seks gode år i Danmark, og jeg kunne mærke på mig selv, at jeg havde lyst til at prøve noget helt helt nyt og anderledes. Jeg havde lyst til at starte forfra i en ny liga, hvor jeg ikke kender spillerne og de ikke kender mig, forklarer hun, inden hun tilføjer, at der virkelig bliver tale om et eventyr af rang, da hun bliver den eneste skandinaviske spiller på holdkortet.

Et udfordrende match

Men hvad er det så for en klub, som Ida-Marie Moesgaard Dahl skal tørne ud for i de kommende to sæsoner.

Det er en ung klub, som blev grundlagt i 2018, og klubben ligger p.t. på en tredjeplads i den bedste rumænske række efter de to store Bukarest-klubber.

Klubben har blandt andet etableret et nyt træningsanlæg og en ny arena til flere millioner kroner.

– Jeg har kun hørt godt om klubben og snakket med tidligere og nuværende spillere. Det er en klub med store ambitioner og en klub med styr på tingene. De er storsatsende og vil gerne vinde titler. Så deres ambitioner stemmer rigtig godt overens med det, jeg ville, og det var der, jeg så, at det bedste match var.

Det bliver med andre ord noget af en omvæltning, for tryghedsmennesket Ida-Marie, som nu skal flytte mere end 2000 kilometer væk fra familien, vennerne og kæresten hjemme i trygge Danmark,og til et af Europas mest fattige lande.

– Jeg føler mig godt rustet til opgaven og glæder mig til at komme ud at stå på egne ben, og hvor der ikke er nogen kære mor. Det er enormt sundt og lærerigt, og jeg er da også bevidst om, at det bliver sindssygt hårdt i nogle perioder, ikke mindst for tryghedsmennesket Ida, men jeg glæder mig rigtig meget, forklarer hun, inden hun pointerer, at det var Bistrita, som føltes bedst i maven, da beslutningen skulle træffes.

Fortid skræmmer ikke

Rumænien og danske spillere har tidligere ikke været forbundet med megen succes.

Blandt andet har tidligere danske spillere fortalt om kaotiske forhold, vanvittige ejere og manglende lønudbetaling, som en del af hverdagen.

De historier har Ida-Marie Moesgaard Dahl naturligvis også hørt, men de skræmmer hende ikke.

– Det er klart, at det ikke er det sikreste sted, jeg har valgt i forhold til nogle af historier, som man har hørt fra andre, men jeg har brug for at springe ud i eventyret og drage mine egne erfaringer og danne mit eget indtryk af landet, kulturen, byen og klubben. Det er med det mindset, at jeg rejser derned. Det er jo ikke værre, end at jeg kan rejse hjem igen, hvis det er, men jeg har fået et rigtig godt indtryk af klubben, siger hun.

Ida-Marie afslutter sæsonen i Viborg, inden hun til juli rykker teltpælene til Rumænien.