Flager for veteraner og udsendte

Hvidovre Kommune markerer flagdagen for de borgere, der er eller har været udsendt af Danmark. I år bliver dagen endnu engang markeret med et arrangement på Bataillionen i Avedørelejren

Årets flagdag for veteraner og udsendte soldater bliver igen i år markeret med et arrangement på Bataillionen i Avedørelejren.

Årets flagdag for veteraner og udsendte soldater bliver igen i år markeret med et arrangement på Bataillionen i Avedørelejren.

Foto: Robert Hendel

Den 5. september flager hele Danmark for de veteraner og udsendte soldater. I Hvidovre bliver det markeret med et arrangement på Bataillionen i Avedørelejren. Her tager borgmester Anders Wolf Andresen imod de nuværende og tidligere udsendte, der ønsker at deltage i hædringen

– Jeg har stor respekt for den indsats de udsendte har gjort for vores land, og de værdier og rettigheder vi tror på. Det bliver min første flagdag som borgmester, og jeg glæder mig til at hilse personligt på de borgere, der har været udsendt, siger borgmester Anders Wolf Andresen (SF).

Ved årets flagdagsarrangement er Rikke Haugegaard gæstetaler. Hun er uddannet antropolog og underviser ved Forsvarsakademiet og har blandt andet været udsendt med forsvaret til Afghanistan og Vestafrika som instruktør i kulturforståelse. Det vil hun komme ind på i sin tale ved flagdagsarrangementet.

Efter hædringen mandag eftermiddag kan de deltagere, der ønsker det, deltage i en guidet rundvisning i Avedørelejren og høre mere om bydelens udvikling fra kaserne til nutidens Avedørelejr.