En dyr køretur: Skal erstatte bil til 900.000

Retten i Glostrup har konfiskeret en dyr leasingbil efter vanvidskørsel og bestemt, at leasingtageren skal betale leasingselskabet erstatning for tabet af bilen.

Det kommer til at koste en 55-årig mand mere end 900.000 kroner at blive snuppet for vanvidskørsel i sin leasingbil.

Det endte med at blive en virkelig dyr affære, da en 55-årig mand fra Frederiksberg i oktober sidste år blev snuppet med en hastighed på 107 kilometer i timen på Kystholmen ved Avedøre Holme.

Strækningen er et tættere bebygget industriområde, hvor den tilladte hastighed er 50 km/t.

Dermed overskred den 55-årige mand hastighedsgrænsen med hele 114 procent, hvilket betegnes som vanvidskørsel efter den nye vanvidspakke trådte i kraft i 2021.

Problemerne for manden stoppede dog ikke der, da bilen, som var en over to ton tung Mercedes AMG GT 63 S 4MATIC med en 4-liters V8 motor og 639 hestekræfter, var leaset af den dømtes selskab sidste år og grundet mandens høje fartoverskridelse sammenholdt med den skærpede vanvidspakke, betød det, at politiet kunne beslaglægge bilen, selvom manden ikke ejede bilen.

Det fandt leasingsselskabet sig ikke i og rejste et erstatningskrav mod mandens firma, hvor bilens fulde værdi skulle erstattes.

”Efter konfiskationen rejste leasingselskabet et erstatningskrav på 918.375 kroner mod dømtes selskab for tabet af bilen, og det imødekom retten i forbindelse med dommen om vanvidskørsel,” siger specialanklager Charlotte Møgelhøj, som førte sagen.

Udover at erstatte bilen fik den 55-årige mand fra Frederiksberg 20 dages fængsel og frakendt førerretten i tre år for vanvidskørsel.