Vital sejr til afbudsramte Holbæk

Badminton: Stor spænding i 2. divisions nedrykningsspil efter smal Holbæk-sejr på hjemmebane.

Weronika Gorniak vandt sin damesingle sikkert i to sæt i hjemmekampen mod Drive fra København.

Foto: Kim Rasmussen

Med flere hold indblandet i kampen om at undgå nedrykning er spændingen total efter Holbæk i 2. divisions nedrykningsspil lørdag eftermiddag tog en smal sejr på 7-6 over Drive fra København.

Det var holbækkernes anden kamp i nedrykningsspillet, der begyndte på udebane mod abc, Aalborg, som på egen bane vandt med 5-8 og altså efterlod holbækkerne pointløse.

Også en senere Holbæk-protest for manglende sportsmanship blev tabt i forbundskontoret, og så havde holbækkerne kniven for struben op til lørdagens kamp i Holbæk Sportsby, hvor en sejr over forfølgerne fra Drive var påkrævet.

Holbæk er med sejren på fjerdepladsen i nedrykningsspillet, hvor de fire øverste får endnu en sæson i 2. division.

Og før de sidste to kampe mod Slagelse på udebane og Højbjerg på hjemmebane, er der blot fire point ned til Drive lige under stregen.

– Det er meget tæt, og vi ligger lige over stregen. Jeg tror først det hele bliver afgjort på den sidste bold. Spændende og udfordrende, siger Holbæk rutinerede Kasper Sandal, som gjorde sit til at Holbæk kunne trække sig tilbage med en smal sejr over københavnerne.

Efter en højspændt afslutning.

I opgørets sidst og afgørende kamp i første herredouble tabte Kasper Sandal og spillende træner Maxime Moreels første sæt med 22-24 men vandt så andet sæt med samme cifre.

Dermed måtte doublen ud i det tredje og meget afgørende sæt, hvor træner Moreels undervejs løb ind i krampe.

Men Holbæk-parret stred sig alligevel til en sætsejr på 21-19 og sikrede dermed ni point for sejren på 7-6.

34-årige Kasper Sandal vandt også sin kamp i tredjesinglen, hvor han ligeledes måtte ud i tre sæt.

Heli Neiman og Weronika Gorniak vandt deres singler i to sæt, mens Shaun Ekengren gjorde det samme i anden herresingle.

Og så viste den kun 18-årige ukrainer Danylo Shevchuk sig flot frem med sejr efter tre sæt i sin fjerde herresingle, og sammen med Shaun Ekengren vandt han også tredje herredouble i to sæt.

– På baggrund af det hold vi kunne stille med er sejren mere end forventet. Vi havde tre afbud på grund af skader og sygdom, siger Kasper Sandal med henvisning til fraværet af Peter Mørk, Andrzej Niczyporuk og Sofia Slosiarikova.

Holbæk spiller næste vigtige opgør lørdag den 11. marts på udebane i Slagelse, som på tredjepladsen også har 42 point.