Vil hjælpe børn med at træne de negative tanker væk

Vil hjælpe børn med at træne de negative tanker væk

- Hjernen er som en muskel, der kan trænes til at forbedre sig mærkbart, siger mindfulness-instruktør Linnéa Villén. Privatfoto.

Hun er nok mest kendt i lokalområdet for sin musik, men når Linnéa Villén ikke spiller fløjte eller synger, arbejder hun som mindfulnessinstruktør med børn som sin foretrukne målgruppe.

– Mindfulness er et perfekt fritidstilbud for børn, for det er en træning i at slappe af, være til stede i kroppen og tage et kig på ens tanker. Træningen har en legende tilgang og kan hjælpe en til at få mindsket negative tanker som ”Er jeg nu god nok – pæn nok – klog nok osv.” Det kan hjælpe én til at få nemmere ved at lære, til at blive en bedre kammerat og i det hele taget at mærke godt efter inden i, fortæller Linnéa Villén, der bor i Tølløse.

Den uddannede mindfulness mentor er netop ved tage hul på et nyt hold for de 6-10-årige. Første gang er en gratis prøvegang søndag 26. februar på adressen Vestergade 66 i Tølløse – en adresse der også huser La FerMette Yoga.

Samtidig søsætter Linnéa Villén en ugentlig gratis mindfulness-meditation på sin Facebookside.

– Hjernen er som en muskel der kan trænes til at forbedre sig mærkbart. Videnskabelige studier viser øget densitet og fylde i området for empati og koncentration samt en reduceret fylde i området for stress og angst ved regelmæssig træning af mindfulness i 8 uger. Det er altså et ekstremt stærkt værktøj til en mærkbart øget livskvalitet, siger Linnéa Villén