Unge inviterer borgere til messe om byudvikling

Efterskoleelever på Sejergaardsskolens Musikefterskole præsenterer visioner for Tølløse

Unge inviterer borgere til messe om byudvikling

En ny skaterbane eller måske en udendørs biograf er nogle af de idéer som elever på Sejergaardsskolen præsenterer på en messe torsdag eftermiddag.

Ungehus, skaterbane, ude-bio eller måske endnu flere arealer til hundene. Det er blot nogle af de forslag til udvikling af Tølløse, som eleverne på Sejergaardens Musikefterskole i Tølløse i øjeblikket arbejder på, og som de venter at kunne præsentere torsdag i denne uge på en messe på skolen, hvor lokale og andre interesserede er velkomne.

Det fortæller Sejergaardsskolen i en pressemeddelelse.

-Vi har snakket både med unge og ældre i byen, og vi har også været rundt om de lokale entreprenører for at snakke om, hvordan Tølløses Bymidte kan udvikles, og altså forbedre livet i byen, siger Otto Wenzel, der går på Sejergaardens Musikefterskole, i pressemeddelelsen.

Han uddyber, at han og gruppen straks tænkte på behovet for en aktiv bymidte, da lærerne præsenterede det overordnede tema for efterskoleelevernes midtvejsprojekt.

Andre grupper satser på at udarbejde budgetter, kampagnevideoer og bygge modeller over eksempelvis en mulig skaterbane og grønne arealer, f.eks. i Mostparken.

Tovholder: Meningsfyldt at give tilbage

Projektet og elevernes engagement udløser begejstring på lærerværelset.

– Selvfølgelig er det vigtigste for eleverne, at blive bedre til musikken og dyrke fællesskabet med kammeraterne på skolen, men de unge fortæller, at det er både sjovt og meningsfuldt, at kunne arbejde med noget, der måske kan bruges i det lokalområde, hvor de går i skole, også selvom det kun er her i ti måneder, fortæller Rune Halskov, der er lærer på Sejergaardsskolen.

Rune Halskov nævner, at eleverne er opmærksomme på, at der selvfølgelig kan være lokale forhold, der ikke har været oppe at vende i arbejdet. Ikke desto mindre er der tale om gode ideer, hvor nogle måske en dag kan blive til virkelighed, lyder det.

Midtvejsprojektet “Tølløse – visioner og udviklingspotentiale” indgår som et af de tre projekter, der indgår i efterskolens undervisningslinie, populært kaldet Modig 10.

Der er mulighed for at besøge torsdagens messe, der løber af stablen på privatskolen i tidsrummet klokken 15.00-16.00.