Ung iværksætter blandt verdens mest lovende

29-årige Jack Nikogosian, snart Holbæk, er en af verdens mest lovende iværksættere. Det mener det amerikanske erhvervsmagasin Forbes, der har sat ham på deres berømte liste »30 under 30«.
29-årige Jack Nikogosian, snart Holbæk, er en af verdens mest lovende iværksættere. Det mener det amerikanske erhvervsmagasin Forbes, der har sat ham på deres berømte liste »30 under 30«.

I sommeren 2010 blev nu 29-årige Jack Nikogosian htx-student fra Slotshaven Gymnasium i Holbæk.

Nu omkring 10 år efter er han direktør for og medejer af den prisbelønnede it-virksomhed Aryze, og han er endt på det amerikanske erhvervsmagasin Forbes' berømte liste »30 under 30«.

Dermed mener magasinet, at han er en af de mest lovende unge iværksættere i verden.

Jack Nikogosian har, siden han forlod Slotshaven Gymnasium, specialiseret sig i blockchain-teknologi. Det er it-teknologi, som blandt andet kan være med til at gøre betalinger billigere, hurtigere og smartere uden om den traditionelle bankverden.

Men stadigvæk et system, der arbejder med de forskellige landes valutaer.

– Man kan sige, at vi laver digitale penge, men man kan selv bestemme, hvilken tegnebog man ønsker at bruge. Folk kan selv bygge videre på det og lave deres egne løsninger, fortæller han.

Målet er at gøre det nemt at overføre penge på tværs af landegrænser.

– 60 procent af verdens befolkning har ikke nogen bankkonto. Men med vores system kan alle med en telefon og adgang til internettet nemt og sikkert overføre penge til familie og virksomheder. Ligesom når man sender en e-mail, fortæller Jack Nikogosian.

Han har sammen med sit firma tidligere fået forskellige priser, men at komme med i Forbes' »30 under 30« er ekstra stort.

– Det er en stor ære og har givet et stort boost til selvtilliden. Samtidig åbner det en masse muligheder for mig, da jeg har fået adgang til et netværk med tidligere »vindere«. Det betyder, at jeg måske kommer øverst i bunken hos betydningsfulde mennesker, fortæller han.

Jack Nikogosian flyttede fra Holbæk for flere år siden, men nu vender han snart retur.

Det er således kun et par uger siden, at han og hans forlovede købte hus i byen.

– En gang holbækker, altid holbækker, siger Jack Nikogosian.