Tørklædedebat: Indfør skoleuniformer

Det er da utroligt, hvad der kan findes på af hindringer for, at indvandre kan blive en del af samfundet.

Nu skal det være forbudt for piger at bære tørklæder i skolen. Det begrundes med, at vi skal bekæmpe social kontrol. Indstillingen er kommet uden nogen beviser for rigtigheden. At det skulle være kvindeundertrykkende og er et religiøst symbol baseret i den muslimske tro. Det må siges at være en søgt indgang til at fastholde det danske forkvaklede syn på muslimer.

At mennesker fra den muslimske verden bærer tørklæder er kulturelt betinget. Det står mig bekendt ikke i koranen, at kvinder skal bære tørklæder. De muslimer, jeg taler med, fortæller også, at det er op til pigerne selv, om de vil have tørklæde på.

For nogle år side kørte der en debat om unge pigers påklædning. Den var udfordrende med frit udsyn til navlen. Det kommer også jævnlig op om generel påklædning i skolerne. Mærkevaretøj og mobning af de børn, hvis forældre ikke kan eller vil købe det mærkevaretøj, der er et hit lige nu.

Løsningen kunne være, at der blev indført skoleuniformer. Så er der ikke belæg for mobning. Børnene skiller sig ikke ud, og fordommene har ikke nogen holdeplads.

Holbæk Kommune har friskoleforsøg kørende, så kommunalbestyrelsen kan jo vedtage, at skoler i Holbæk Kommune indfører skoleuniformer.

Social kontrol, det foregår i alle samfundslag og etniske kulturer. Det skal gribes an på en hel anden måde. Det er skoler, sundhedsplejer, idrætsforeninger, ungdomsklubber mv. der skal være opmærksom på, om der er børn, der ikke fungerer og ikke må deltage i samværet i skolen og uden for skolen.

Uffe Frejdal Nielsen

Ladegårdsparken 79, 4. th.

Holbæk