Tøjbyttemarked: Find godterne frem

Genbrug: På fredag holder UngHolbæk igen tøjbyttemarked i ungehuset Lucerna. Alle er velkommen og man behøver ikke at tage tøj med.

I marts sidste år holdt UngHolbæk og Lucerna det første fælles tøjbyttemarked. På fredag er der marked igen. Foto: Morten D. Christensen

Foto: Morten Christensen
I marts sidste år holdt UngHolbæk og Lucerna det første fælles tøjbyttemarked. På fredag er der marked igen. Foto: Morten D. Christensen Foto: Morten Christensen

Hvor det tidligere ikke var ret almindeligt at gå i genbrugstøj, er det nu blevet så populært at det for mange er blevet førstevalget, når garderoben skal fornyes..

UngHolbæk har to gange holdt tøjbyttemarked i samarbejde med Lucerna og på fredag den 10. marts bliver der holdt endnu et marked.

Det foregår i Lucerna på Ahlgade 3F kl. 15-18.

Tøjbyttemarkedet er en af UngHolbæks vinteraktiviteter. Det er de kommunale midler til vinteraktiviteter, der bliver brugt til markedet. UngHolbæk og andre aktører fik nogle særlige midler til vinteraktiviteter, fordi skøjtebanen Isrosen har været lukket denne vinter. Midlerne blev givet, for at de unge skulle have nogle aktiviteter at gå til, når det ikke er muligt at stå på skøjter. Selvom det ikke er vinter, er tøjbyttemarkedet godkendt som vinteraktivitet, fortæller Amalie Kusk fra UngHolbæk.

Midlerne gør det muligt at tilbyde kaffe og kage ved tøjbyttemarkedet.

Konceptet er det samme som ved de to tidligere tøjbyttemarkeder. Man kan komme og tage tøj helt gratis og man må også gerne aflevere tøj, men det er ikke et krav.

Tøm skabet og loftet

Det er unge fra Ungeklimarådet og Lucerna, der primært faciliterer tøjbyttemarkedet. Og fra dem lyder opfordringen:

– Vi gør det igen! Find godterne frem. Tøm skabet, loftet eller garagen, vi tager imod det hele.

Ved de to tidligere markeder kunne man indlevere tøj på forhånd. Det kan man ikke denne gang. Det skal medbringes på dagen.

Selvom det er UngHolbæk og Lucerna, der er arrangører, er tøjbyttemarkedet for alle aldersklasser.

Amalie Kusk fortæller at de unge, der var med til at afvikle de sidste markeder, gjorde det virkelig godt.

– Folk var vildt seje. Og mange af dem er med igen ved dette marked. Men alle unge er velkommen til at være med. Hvis man har lyst til at deltage i af afvikle markedet, kan man møde op på torsdag mellem kl. 14 og 15, hvor vi stiller borde op og spiser sammen. UngHolbæk byder på aftensmad, fortæller Amalie Kusk.

UngHolbæk har allerede holdt to tøjbyttemarkeder sammen med Lucerna. Det første blev holdt i marts sidste år og det andet i november på Black Friday.