To humanitære eftersøgninger

Politiet var torsdag ude at søge efter både en 67-årig mand og en 13-årig pige i to forskellige sager. Begge blev fundet igen.

To gange i løbet af torsdag var patruljer fra Midt- og Vestsjællands Politi ude at lede efter personer, der var meldt savnet. I begge tilfælde lykkedes det at finde de eftersøgte og bringe dem hjem i god behold.

Den første henvendelse til politiet kom torsdag klokken 15.19 fra personalet på Plejecenter Stenhusbakken i Holbæk, hvor en 67-årig mand sidst var set klokken ca. 13.30. Manden var midlertidig anbragt på plejecenteret på grund af demens.

Flere politipatruljer søgte efter den 67-årige, der ikke havde overtøj på. Også hjemmeplejens udekørende personale og den offentlige transport i lokalområdet blev inddraget i eftersøgningen.

Klokken cirka 16.30 blev den savnede mand fundet i god behold i Regstrup, hvor han har en tidligere tilknytning til. Han blev herefter kørt retur til plejecenteret til fornøden omsorg, oplyser politiet.

13-årig pige savnet

Torsdagens anden eftersøgning blev sat i værk efter, at politiet kokken 20.07 blev kontaktet af en ungdomsinstitution i Tølløse-området, som forgæves gennem et par timer havde ledt efter en 13-årig pige.

Også efter denne anmodning blev flere patruljer indsat for at lede efter pigen relevante steder, hvor hun kunne tænkes at ville søge hen.

Klokken cirka 21.20 blev hun fundet ved Holbæk politistation, hvor hun selv havde fundet hen. Herefter blev hun afhentet af institutionens personale, som tog sig af hende igen.

Politiet har som afslutning på eftersøgningen af den 13-årige udfærdiget en rapport til de sociale myndigheder, som dermed kan blive underrettet om pigens forsvinden fra institutionen.