Teater om druk i familien

Forestilling: Elever fra Holbæk Drama College har udvalgt en stykke, som vises på Teatret Fair Play.

Lucerna-leder med i teaterstykke
Foto: Mie Neel
Til daglig er Katrine Kraul Ibsen daglig leder af Ungehuset Lucerna i Holbæk, men onsdag den 15. marts kan hun opleves på de skrå brædder i forestillingen “Tabu”.

Hvordan er det at vokse op i en familie præget af alkoholmisbrug. Det giver forestillingen “Tabu” et bud på, når den vises på Teatret Fair Play på Borchsvej i Holbæk onsdag den 15. marts.

"Tabu“ følger pigen Julie og hendes mor. Faderen er ude af billedet, og moderens nye kæreste, Vagn, flytter ind. Han har et alkoholmisbrug, og inden længe er familiens hverdag fyldt med løgne og de mønstre, som præger en misbrugsfamilie.

Forestillingen er skabt af Teater Tabu og vises på foranledning af Holbæk Drama College. Eleverne herfra kan således hvert år bestille en forestilling ind udefra og vise den for publikum i Holbæk.

Denne gang har de valgt “Tabu”, fordi den er en forum-teater-forestilling. Det vil sige, at den har et interaktiv element.

Undervejs i forestillingen vil skuespillerne således stoppe op og henvende sig direkte til publikum med spørgsmål om karakterernes handlinger.

Som for eksempel, når en skolekammerat gerne vil med Julie hjem efter skoletid. Her bliver publikum spurgt, hvad de tror, at pigen tænker, når hun får det spørgsmål.

Lokal skuespiller

Pigen Julie spilles af Katrine Kraul Ibsen, som er tidligere elev på Holbæk Drama College. Hun er i dag ansat som leder af Ungehuset Lucerna i Holbæk, men kan nu også ses på de skrå brædder.

De øvrige medvirkende er Anni Bjørn som moderen, og Thomas Biehl ses som hendes alkoholiserede kæreste.

“Tabu” var en af forestillingerne på sidste års Aprilfestival, og den kan som nævnt ses den 15. marts klokken 10.

Efter forestillingen er der after-talk, hvor publikum får lejlighed til at stille spørgsmål til de medvirkende.