Sussi, Leo, spegepølser og en sjælden hund

Omkring 75.000 gæster trodsede støven og gæstede årets heste- og kræmmermarked i Mørkøv. Blandt gæsterne var både gamle, unge, firbenede samt de to Dansk Top-kendisser Sussi og Leo, der skulle sætte fut i markedshallen søndag.

Foto: Per Christensen, Silla Bakalus

Selv om de gode tilbud til tider kunne være svære at få øje på, og støven hobede sig op på parkeringspladserne, så valfartede folk fra nær og fjern til årets heste-og kræmmermarked i Mørkøv i weekenden.

– Det er gået rigtig fint. Det er kommet masser af mennesker, lød det begejstret fra Erik Hansen, der er formand for Mørkøv Handels-, Håndværker- og Borgerforening, som arrangerede markedet. Han estimerede, at omkring 75.000 mennesker i alt lagde vejen forbi årets marked i Mørkøv. Erik Hansen blev flere gange i løbet af weekenden gjort opmærksom af flere gæster på, at det støvede voldsomt på parkeringspladserne.

– Vi kan ikke gøre noget ved det. Hvis vi vander derude, så støver det igen ti minutter efter, lød det fra det fra den erfarne formand. Erik Hansen har været formand for borgerforeningen i fire år, men har været med til at arrangere samtlige af heste- og kræmmermarkederne i Mørkøv. Årets kræmmermarked var det 29'ende i rækken, men særligt et år har printet sig ind på formandens hukommelse.

– Hellere lidt støv, end de mængder regn, vi fik i 2007, sagde Erik Hansen med henvisning til året, hvor markedet nærmest druknede i vand

Efterspørgsel på hestekød

Markedet bød traditionen tro på et stort udvalg af alt fra dørbeslag og tennissokker til antikviteter, dyreudstyr og kødvarer. Og selv om priserne på flere varer, blandt andet orkideer, slik samt kød, matchede butikspriserne, så var der alligevel mange gæster, der kom hjem med hænderne fulde af varer.

Blandt dem som valgte at foretage indkøb på markedet, var ægteparret Per og Lillian Nielsen fra Kirke Hyllinge. De havde taget deres 11 måneder gamle hvalp Futte af den sjældne race boerboel med på markedet.

– Han skal socialiseres og vendes til mennesker og larm, forklarede Per Nielsen, mens den 45 kg tunge hvalp kiggede interessant rundt på omgivelserne. Futtes pæne opførsel på markedet blev belønnet med et stykke legetøj, som ægteparret købte fra en af boderne med hundeudstyr.

I kødboden Høiers Pølser, som Kongsted Slageteren fra Rønnede stod bag, var der også godt gang i salget. I boden blev der både solgt spegepølser, røget fisk samt røget hestekød.

– Folk køber mest spegepølse, men vi har faktisk også haft en del, der har købt hestekød, fortalte ekspedienten Heidi Madsen, der har været med på markedet i Mørkøv i adskillige år.

Sussi og Leo klar med nyt nummer

På underholdningssiden havde Mørkøv Handels- Håndværker- og Borgerforening fået fat i de to landskendte nordjyder Sussi & Leo, der i bedste Dansk Top-stil skulle underholde med to indslag søndag eftermiddag. De ankom allerede til pladsen klokken 12, og avisen traf dem, inden de gik på scenen.

– Det er rigtig sjovt at kommer her, fortalte Leo, mens Sussi kunne afsløre af parret ville synge den nye sang "Giv mig så det kys mand" fra deres nye album for gæsterne. Mens avisen talte med de to kendisser, benyttede mange lokale chancen for at tage et billede af de to musikere.

sb nordvest.dk