Stribe af kendte krimiforfattere til Krimiens Dag

Lone Theils, Niels Krause-Kjær samt Faber & Pedersen er med på Krimiens Dag i Holbæk.

Lone Theils er med på Krimiens Dag i Holbæk lørdag den 4. februar.

Foto: PR-foto: Thomas A.

På lørdag den 4. februar afholder Holbæk Bog & idé og Holbæk Bibliotekerne i samarbejde Krimiens Dag. Det foregår på Holbæk Bibliotek i Nygade fra klokken 10 til 16.

Her kan man blandt andet møde nogle af Danmarks mest kendte krimiforfattere: Lone Theils, parret Jannie Pedersen og Kim Faber, Niels Krause-Kjær og dansk-svenske Stefan Ahnhem.

Forfatterne vil blive interviewet sammen eller deltage i paneldebat, og efterfølgende stå til rådighed for bogsigneringer.

Foruden de allermest kendte krimiforfattere lægger også andre populære forfattere vejen forbi Holbæk Bibliotek til Krimiens Dag. Det gælder Pernille Plaetner og Marianne Rohweder, der netop har udgivet tredje bind i deres successerie om politikvinden Martha Munk og igen med udgangspunkt i Odsherred.

En af de endnu lidt mindre kendte forfattere, som arrangørerne gerne vil introducere til krimilæserne, er Allan Erik Mortensen. Han har skrevet serien »Hængedynd«, der tager udgangspunkt i Vestsjælland.

– Vi ved, at mange af vores kunder elsker krimier og møder op, når vi holder bogsigneringer. Vi er i mange år blevet spurgt, om vi ikke kunne få forfatterne til at holde oplæg og foredrag. Nu har vi taget tyren ved hornene og samlet dem alle på en og samme dag, siger Alex Preuss Bloch fra Holbæk Bog & Idé i Smedelundsgade.

Foruden at være journalist og tv-vært har Niels Krause-Kjær i mange år skrevet krimier. Han kan mødes på Holbæk Bibliotek ved Krimiens Dag. PR-foto: Thomas A.

Krimiens Dag holdes som nævnt på Holbæk Bibliotek.

– Vi er vilde med ideen, og glæder os til en dag med forfatterbesøg, interviews og bogsigneringer. Jeg regner med, at det bliver fantastisk, det er ikke hver dag man får så mange berømte forfattere på besøg i Holbæk, siger Mette Madsen fra Holbæk Bibliotek.

Holbæk Bog & Idé vil på dagen have en pop-up-butik på biblioteket.

Programmet ser ud som følger. Først er der interview og dernæst bogsignering:

9.55 Velkomst. 10.00 Marianne Rohweder og Pernille Plaetner. 11.00 Lone Theils. 12.00 Niels Krause-Kjær. 13:00 Allan Erik Mortensen. 14.00 Stefan Ahnhem og 15.00 Kim Faber og Janni Pedersen.

Detaljeret program kan ses på Holbæk Biblioteks hjemmeside.

Svensk-danske Stefan Ahnhem kommer til Krimiens Dag i Holbæk. PR-foto: Thron Ullberg