Stort politiopbud i Kundby-sag

Foto: Anders Tilsted
Både politi og presse var massivt til stede ved Retten i Holbæk, da en 15-årig pige tirsdag fik forlænget sin isolationsfængsling i den såkaldte Kundby-sag. Foto: Anders Tilsted
Både politi og presse var massivt til stede ved Retten i Holbæk, da en 15-årig pige tirsdag fik forlænget sin isolationsfængsling i den såkaldte Kundby-sag. Foto: Anders Tilsted

Da Retten i Holbæk tirsdag besluttede, at en 15-årig pige fra Kundby og en 24-årig mand fra Østjylland fortsat skal være isolationsfængslet i den mørkelagte sag, som angiveligt drejer sig om opbevarelse af sprængstoffer og terrorsympati var politiet massivt til stede i og omkring retten.

Man brugte blandt andet en sprængstofhund til at afsøge området, ligesom seks til syv politibetjente i skudsikre veste stod vagt. Og de personer, der skulle hen i nærheden af retslokalet blev både kropsvisiteret af en betjent og skulle gå igennem en kropsscanner.

Det store sikkerhedsopbud kan indikere, at politiet frygter, at nogle vil begå en eller anden form for forbrydelse under retsmøderne, hvor den 15-årige og den 24-årige mand fremstilles.

Samtidig kan politiet have fået nye oplysninger i sagen, for da de to sigtede blev fremstillet i grundlovsforhør i midten af januar var der slet ikke de samme sikkerhedsforanstaltninger som ved tirsdagens retsmøde.

– Man kan selvfølgelig se, at vi er massivt til stede, men vi ønsker ikke at sige noget om, hvorfor, sagde kommunikationsansvarlig Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Sagen begyndte, da politiet samt hærens ammunitionsryddere ransagede pigens bopæl den 13. januar. Den etnisk danske pige konverterede til islam i efteråret, og på sociale medier har hun blandt andet skrevet, at hun støtter jihad – hellig krig – og hun har også kaldt den 24-årige, der er tidligere Syrienskriger, for sin bedste ven.