Storsejr til HJS-talenter

Håndbold: De skulle lige i gang, men så kørte Holbæk Jernløse Stenhus’ talenter over Odense og vandt med ni mål.

Foto: Christian Dahl

Holbæk Jernløse Stenhus’ unge talenter viste klassen, da de tirsdag aften sendte Odense hjem til Fyn med et nederlag på ni mål.

34-25 viste måltavlen efter en regulær opvisning af kvinderne i 1. division for U19 – landets næstbedste række.

Holbæk åbnede med lyn og torden og kom foran 3-0, men så begyndte problemerne at komme. En spiller bed hul i tungen, en anden fik næseblod og målvogter Nicoline Christophersen blev også ramt i ansigtet af en afslutning.

Det slog noget i stykker for hjemmeholdet, så gæsterne udlignede til 3-3. Derfra byttede de mål til 6-6, men så tog Holbæk Jernløse Stenhus ellers en gevaldig scoringspause på over otte minutter, hvor gæsterne kom foran 6-10. Kampens topscorer Josephine Glud brændte to helt åbne chancer i den periode.

Men så tog hjemmeholdet fat, og 45 sekunder før tid kunne Josephine Glud score til 16-12, inden Odense reducerede til pausestillingen 16-13.

Den målforskel holdt de første 10 minutter af anden halvleg, men så trak hjemmeholdet fra. 10 minutter efter var stillingen 29-21, og føringen nåede op på 10 mål ved 33-23 tre minutter før tid. Det endte dog med en sejr på ni mål med 34-25.

Nicoline Christophersen fik i den grad taget revanche for bolden i ansigtet med en stribe flotte redninger, og i angrebet scorede hjemmeholdet flittigt fra begge fløje, ligesom der blev scoret på både gennembrud, indspil og langskud.

– Resultatet overrasker mig. Vi havde forventet en meget tæt kamp, men pigerne fik virkelig hevet hinanden op i niveau. Alle bød ind, fortæller Holbæk Jernløse Stenhus’ træner Olga Hoffmann, inden hun begynder at fremhæve stort set alle spillerne.

Og hun mener, at der er en naturlig forklaring på, at holdet først for alvor kom i gang midt i første halvleg.

– Vi skulle lige se dem an. Og så skulle vi lige finde troen på egne evner. Sådan er det nogle gange med piger, siger Olga Hoffmann.

Holbæk Jernløse Stenhus ligger nu på andenpladsen i 1. division med fire point efter tre kampe. TMS Ringsted, som slog Holbæk Jernløse Stenhus i sæsonpremieren, er nummer et med fire point for to kampe. Næste opgave er søndag ude mod Lyngby-Virum, som endnu ikke har spillet nogen kampe.