Slotshaven-elever løb med mesterskab

Et hold med fire elever fra Slotshaven Gymnasium vandt regionsmesterskabet i Entreprenørskab.

Slotshaven-elever løb med mesterskab

De fire elever på vinderholdet fra Slotshaven Gymnasium er, fra venstre Amalie Thomhav, Cecilie Yttesen, Freja Kolding og Caline Fjord. Til højre står Emilia Chantell Lind fra Jobbizz, som har en onlineplatform, hvor virksomhederne og de unge kan mødes. PR-foto

Et hold fra Slotshaven Gymnasium i Holbæk vandt torsdag regionsmesterskabet i entreprenørskab og skal nu til danmarksmesterskabet, i øvrigt sammen med endnu et hold fra Slotshaven.

Regionsmesterskaberne blev afviklet i Køge hvor børne- og undervisningsordfører i Folketinget Astrid Krag (S) holdt åbningstale, ligesom hun deltog pitchrunden og dommerinterview. Arrangøren var Fonden for Entreprenørskab i Region Sjælland.

Mesterskaberne i entreprenørskab er kulminationen på undervisningsforløbet company programme, hvor elevteams fra hele landet lærer at omsætte ideer i praksis.

Knap 60 hold der deltog med deres ideer til innovative løsninger. Samlet set kunne Region Sjælland sende seks elevvirksomheder videre til danmarksmesterskabet i entreprenørskab 2023 i company programme den 26. april hos Dansk Industri.

Vinderholdet 2CFA fra Slotshaven Gymnasium består af Freja Kolding, Amalie Thomhav, Calina Fjord og Cecilie Yttesen. Holdet blev regionsmester med et produkt, der er en moderne kvalitetshalskæde. Den er lavet i sterlingsølv og forgyldt sterlingsølv, og det særlige er, at den har en indbygget sporingschip med det formål at give folk en tryghed. Halskæden har en sporingschip, som kan spores ved hjælp af en tilhørende app. Det kan give en vis tryghed, hvis man for eksempel skal gå alene hjem fra byen om natten eller lignende.

Helt unikt produkt

Pigerne har skilt sig markant ud fra alle de øvrige deltagere, lød det i bedømmelsen.

De har været velforberedte på alle punkter, og de har skabt et helt unikt produkt. Desuden har pigerne scoret højt på tryghed, og produktet har en reel innovationsværdi. Derudover var de skarpe på deres pitch og præsentation, og produktet kan faktisk nå ud over Danmarks grænser, lyder dommernes begrundelse for kåre de fire piger.

Den samlede top seks-liste der skal til DM blev, i nævnte rækkefølge, 2CFA fra Slotshavn Gymnasium, Hygieia fra Roskilde Handelsskole, kulgetryksmåleren fra EUC-Næstved, Team DSA fra Roskilde Handelsskole, ManUp fra HHX, CELF Nakskov, og Pit Stop Stylling fra Slotshaven Gymnasium.

Endvidere gav Nordea fem priser til fem elevvirksomheder, heraf tre fra Slotshaven, i forbindelse med deres videre forløb som iværksættere. De tre er Bag-in-bag, Seréporta og 2CFA.