Skole kæmper med vandskade

Foto: Anders Tilsted

I mere end to uger har affugterne kørt på højtryk i boldsalen på Isefjordskolen i Holbæk, efter at 1000 liter vand fossede ud over gulvet, fordi en bold ramte et sprinkleranlæg i loftet, der ellers kun aktiveres, hvis der er brand.

Det er endnu uklart, hvad der skal ske med gulvet i kampen for at undgå fugt og skimmelsvamp.

– I midten af denne uge laver vi målinger, som viser om gulvet skal brækkes op, eller om vi kan nøjes med at slibe det. Hvis vi kun skal slibe det, er boldsalen nok klar igen lige efter vinterferien, men jeg tvivler lidt på, at vi kan nøjes med en slibning. Kan vi ikke det, er det svært at sige, hvornår boldsalen er klar igen, siger teknisk servicemedarbejder Kim Oxenquist.

Men hvis hele gulvet skal udskiftes, kan der hurtigt gå nogle måneder. Siden vandskaden har eleverne haft idrætstimer i en gymnastiksal lige ved siden af boldsalen, da den ikke tog skade samt i badmintonhallen i Holbæk.

Det var en elev, der ved et uheld, kom til at ramme en af sprinklerdysserne med en bold, så alarmen blev aktiveret, og vandet begyndte at sprøjte ud.

Da skolen blev bygget for ni år siden, tænkte man ikke lige på at sætte sikkerhedshætter uden om sprinklerdysserne, men de bliver sat op nu.