Rysgaard begejstret over EM-oplevelse

Foto: Claus Bech, Christian Dahl
Frederik Siem Pedersen, Mathias Zander Rysggard, Emily Gantriis and Sarah Bro of Denmark before the MIXED 4X50M Freestyle at the LEN European Short Course Swimming Championships in Royal Arena in Copenhagen, Denmark, Saturday, December 16, 2017.. (Foto: Claus Bech/Scanpix 2017)
Frederik Siem Pedersen, Mathias Zander Rysggard, Emily Gantriis and Sarah Bro of Denmark before the MIXED 4X50M Freestyle at the LEN European Short Course Swimming Championships in Royal Arena in Copenhagen, Denmark, Saturday, December 16, 2017.. (Foto: Claus Bech/Scanpix 2017) fotograf@clausbech.dk mob 23246620

– Åh, det var fedt i går (lørdag, red.). Det var fedt, er du sindssyg. Vi var allesammen enige om, at vi ikke havde lyst til at gå ned, efter vi havde svømmet. Men showet skulle jo videre.

Begejstringen over at have svømmet EM-finale foran 6.000 mennesker i København var ikke til at tage fejl af, da kalundborgenseren Mathias Rysgaard fra Holbæk Svømmeklub skulle sætte ord på sit første EM.

Han var med til at svømme en syvendeplads hjem til Danmark i 4X50 meter fri for mixedhold lørdag aften. Allerede onsdag var han med til at sætte ny danmarksrekord i 4X50 meter fri for mænd, og så blev det til tre personlige rekorder i de individuelle discipliner undervejs, selv om det ikke rakte til kvalifikation til semifinaler eller finaler.

– Det var min målsætning at vise, at jeg kunne følge med de bedste, og jeg er i top 20 i Europa i alle løb. Sidste år var jeg ikke i nærheden af top 20, så jeg er tilfreds. Mit mål var at prøve at svøme om aftenen, så målet er nået, siger Mathias Rysgaard.