Rønhede var i den syvende himmel

Skisport: Skiskytten Leonora Rønhede havde en fantastisk og en mere almindelig god dag ved Winter European Youth Festival i Italien.

Rønhede ramte højt niveau i Italien

Skiskytten Leonora Ishøi Rønhede var torsdag for anden gang i aktion ved Winter European Youth Festival i Udine i Italien. Og selv om resultatet ved torsdagens jagtstart ikke var helt så fremragende, som ved tirsdagens sprint, så er den 16-årige holbækker yderst tilfreds med hendes første internationale konkurrence.

Torsdagens 10 kilometer jagtstart endte med en 36. plads ud af 59 startende. Det gav ikke helt samme udslag på humørbarometeret som i tirsdags, hvor Rønhede sluttede seks kilometer sprint som nummer 17 ud af 61.

– Jeg var sindssygt glad, jeg var i den syvende himmel hele dagen. Jeg var færdig klokken 14 og jeg kom først ned på jorden igen ved 20-tiden. Jeg var virkelig glad og tilfreds, fortæller en begejstret Rønhede fra Italien.

Sammen med træneren Christian Borch havde den unge skiskytte haft fokus på det mentale inden den første konkurrence. Og det betalte sig.

– Vi havde snakket meget om det mentale, og der var noget der fungerede dér. Det er noget med at tage et skud ad gangen, lægge sig og virkelig fokusere, for man kan nemt bare glide ind på skiene og håbe på det bedste. Det lyder enkelt, men fokus var der, lyder det fra Rønhede, der til daglig går på skiskytte-linjen på Torsby Gymnasium i Sverige.

Ramte niveauet

I torsdagens jagtstart, hvor der skal skydes to gange stående og to gange liggende, blev Rønhede nummer 36. I jagtstarten bliver der lagt 45 sekunder til tiden, for hvert misset skud, og dermed havde den unge holbækker ikke mulighed for at indhente det tabte på skiene.

Leonora Rønhede havde en misser på første liggende skydning, to missere på den første stående og et misset skud på hver af de to sidste skydninger. Et misset skud kaldes at bomme i skiskydning.

– Jeg bommede to på den anden skydning, og det blev afgørende for at det ikke blev helt så god en dag som tirsdag, siger Rønhede, der har adskillige danmarksmesterskaber i langrend bag sig.

– Der blev selvfølgelig bommet for meget. Men jeg er tilfreds med skydningen, for det er det niveau jeg er på. Jeg er meget tilfreds, og det er min træner også. Jeg gjorde, hvad mit niveau ligesom rækker til, erklærer skiskytten, der også blev hæmmet af den tyndere luft.

– Det var tungt på skiene. Vi konkurrerer i 1100 meters højde, og det har jeg ikke prøvet før, det kunne jeg mærke i benene. Det er ikke det samme som i Danmark, hvor det nærmest er nul meter over havet, eller i Torsby, der ligger 130 meter over havet, fortæller Rønhede.

Fredag vil Leonora følge de øvrige konkurencer ved WEYF og lørdag er der afslutningsceremoni, efter at 2300 atleter fra 47 lande har været i aktion i 14 forskellige vintersports-discipliner.