Rødderne på plakaten i Tyskland

Rødnæsede klovne fra Holbæk prydede den fælles plakat for en stor teaterfestival i Tyskland. Privatfoto
Rødnæsede klovne fra Holbæk prydede den fælles plakat for en stor teaterfestival i Tyskland. Privatfoto

– Det var en helt fantastisk oplevelse. Vi er stadigvæk helt høje, Sådan siger Kirsten Harthimmer fra Teaterrødderne i Holbæk.

De er lige kommet hjem fra »stAGE«, Europæisk Senior Teater Festival i Esslingen ved Stuttgart.

Og det var i sig selv en oplevelse. Men den fik lige en tand ekstra. Arrangørerne af festivalen havde nemlig valgt at bruge holbækkerne som blikfang på den plakat, som reklamerede for festivalen overalt i byen.

– Det var en nærmest surrealistisk oplevelse af at gå rundt i byen den første aften og se sig selv afbildet på store plakater overalt, siger Kirsten Harthimmer.

Det var arrangøren, Bund Deutscher Amateur Theater, der havde sørget for programmer, plakater, foldere og avisomtale, alt sammen med illustrationer fra Teaterrøddernes forestilling »Stilhed støjer«, som er instrueret af Folmer Kristensen.

Teaterrødderne var en af 39 teatergrupper fra hele Europa, som søgte optagelse på festivalen og blev som en af syv optaget på den fire dages festival. Teaterrøddernes rejse blev sponsoreret af Velux Fonden.

Teaterrødderne spillede festivalens åbningsforestilling for en fuld sal og fik ti minutters applaus – og meget fine anmeldelser i de lokale medier.