Privat job-firma går konkurs

Foto: Per Buurgaard Christensen

11 medarbejdere har mistet deres arbejde, efter at Kompetenceporten 2013 ApS er gået konkurs, skriver dagbladet Nordvestnyt tirsdag.

Virksomheden var en af de private aktører på jobmarkedet og drev virksomhed på K.P. Danøsvej 5 i Holbæk.

Som firmanavnet antyder blev det stiftet i 2013, hvor det overtog Holbæk-afdelingen i Kompetenceporten, der desuden havde afdelinger i Slagelse og Næstved. Det daværende firma gik konkurs, sådan som det lidt mere end tre år gamle selskab nu også har gjort det.

Det var indehaveren af Kompetenceporten 2013 ApS, entreprenør Morten C. Henriksen, der selv indgav konkursbegæringen.

– Det er gået lidt op og ned siden arbejdsmarkedsreformen, og 2015 gav os virkelig nogle øretæver, siger Morten C. Henriksen.

Arbejdsmarkedsreformen begyndte at træde delvis i kraft fra 1. januar 2015, og i tiden op til opsagde Holbæk Kommune alle kontrakterne. Virksomheden gik fra en snes ansatte til syv-otte stykker.

Der blev dog forhandlet nye kontrakter på plads med kommunen i løbet af 2015, men året endte alligevel med et underskud på 1,7 millioner kroner.

I første halvdel af i år har der også været underskud, men der var håb om, at det kunne vende. Det håb svandt, da Holbæk Kommune varslede, at virksomheden ikke skulle forvente at kunne fortsætte med, hvad der svarer til halvdelen af kontrakterne.

Det skyldes blandt andet, at kommunen har overtaget nogle af opgaverne selv, ligesom der bliver færre ledige.