Positive tilbagemeldinger om aftensalget

Holbæk Byforum er klar med resultatet af en spørgeskema undersøgelse om medlemmernes vurdering af sommerens aftensalg.

Sommerens aftensalg var det første i normale rammer efter corona. Nu har Holbæk Byforum evalueret, hvordan det gik. PR-foto: Holbæk Byforum

Et bredt udvalg af forskellige brancher er vendt tilbage med besvarelse af de spørgsmål, Holbæk Byforum udsendte efter årets aftensalg den 4. juni. Chef for Holbæk Byforum, Jan Vestergård, sammenfatter her resultatet af evalueringen.

– Vi fik i alt 40 tilbagemeldinger fra medlemskredsen, og selv om vi godt kunne have tænkt os lidt flere, er det tilstrækkeligt til en valid evaluering af aftensalget, der både var det første ’normale’ og det største efter to år med corona, siger byforumchefen.

Holbæk Byforum spurgte blandt andet sine medlemsvirksomheder om, hvordan deres omsætning var i forhold til aftensalget i september 2020.

– Her svarede langt de fleste, at de overvejende havde solgt ’nogenlunde det samme’ eller ’mere’ ved årets aftensalg. Det er naturligvis meget glædeligt, siger Jan Vestergård, som dog også har hørt fra en mindre gruppe forretninger, der solgte mindre. – I en situation, hvor mange oplevede rekordsalg, vil vi i Holbæk Byforum gerne tage initiativ til at udbrede de gode erfaringer fra aftenen blandt butikkerne i bymidten, siger Jan Vestergård, siger Jan Vestergård.

Om den overordnede vurdering af sommerens aftensalg var der 36 af besvarelserne, som tilkendegav, at ’Aftensalget forløb godt’. – Vi er rigtig glade for den tilbagemelding, for Byforum havde virkelig lagt sig i selen for at skabe liv og trafik i alle ender af bymidten – både i starten af Ahlgade, for enden af Smedelundsgade og i Labæk, hvor der i år var street-food-marked, konstaterer Jan Vestergård.

Om parkeringssituationen på dagen vurderer han i øvrigt, at gæsterne til aftensalget godt kunne finde parkeringspladser, omend det nok tog lidt længere tid end sædvanlig: – Vi har i alt 3300 bynære parkeringspladser, og 90 af dem udgår, når gaderne er afspærrede. De problemer, der eventuelt måtte være med at finde en ledig plads, skulle vi gerne kunne lægge bag os, så snart de nye henvisningsskilte er på plads. Det er de efter planen inden julehandlen, slutter Jan Vestergård.