Politistation holder sommerlukket

Foto: Susanne Uhre-Prahl
Politistationen i Kalundborg holder lukket tre uger i sommerperioden på grund af personalesituationen. Foto: Susanne Uhre-Prahl
Politistationen i Kalundborg holder lukket tre uger i sommerperioden på grund af personalesituationen. Foto: Susanne Uhre-Prahl

Personalesituationen indenfor politiet er årsag til, at lokalpolitiet i Kalundborg for første gang holder lukket i tre uger i sommerperioden.

Politiet er trængt mandskabsmæssigt på grund af kontrollen ved den danske grænse og diverse bevogtningsopgaver i København, som er aktuelle siden terrorhandlingen ved Krudttønden. Dertil kommer, at mandskabet også skal have afviklet sommerferie.

I Kalundborg er politistationen lukket i ugerne 30, 31 og 32, ifølge Otto Storm, der er chef for stationen.

Ifølge ham skal det administrative personale på stationen holde sommerferie, og man har så valgt at lukke helt i stedet for lade politifolk overtage arbejdet og ekspeditionen ved skranken på stationen.

– Erfaringsmæssigt ved vi også, at der ikke er ret mange henvendelser på stationen i den periode, siger Otto Storm.

Han fortæller også, at folk kan benytte dørtelefonen ved hoveddøren til stationen, hvis de har brug for hjælp. Telefonen står i direkte forbindelse med vagtcentralen i Roskilde hos Midt- og Vestsjællands Politi. Desuden vil man også kunne komme i kontakt med det lokale politi, hvis der er folk på arbejde på stationen, når der ringes på døren.

– Vi svarer selvfølgelig, hvis vi er på stationen, siger Otto Storm

Politistationen i Kalundborg holder normalt åbent tre dage om ugen, og det drejer sig om mandage, onsdage og torsdage. Det er ikke alene i Kalundborg, at stationen lukkes i en sommerperiode. Også Politibutikken i Gørlev er lukket i tre uger, og det samme er Nærstationen i Nykøbing Sjælland. Holbæk Politi holder derimod åbent hele sommeren.