Politijagt på 16-årig bilist

Politiet jagtede en 16-årig bilist gennem Holbæks gader.
Politiet jagtede en 16-årig bilist gennem Holbæks gader.

En 16-årig dreng fra Holbæk blev i går ved 12-tiden spottet af en politipatrulje, da han bag rattet i en bil kom kørende i Agervang i Holbæk.

Betjentene gjorde tegn til, at han skulle stoppe bilen, men det var drengen ikke interesseret i.

I stedet trådte han speederen i bund og forsøgte at stikke af.

Patruljevognen valgte dog at følge efter den 16-årige, der blandt andet forsøgte at slippe væk via forskellige cykel- og gangstier.

På et tidspunkt forlod han Vangkvarteret, hvorefter jagten fortsatte ad Roskildevej og Oldvejen.

Efter cirka fem minutter kørte den 16-årige tilbage til Vangkvarteret, hvor han mistede kontrollen over bilen og kørte ind i en af boligblokkene.

Bilen kunne ikke køre videre, så den 16-årige fortsatte flugten til fods. Men han blev indhentet af en betjent og anholdt.

Undervejs i biljagten overtrådte den 16-årige dreng adskillige paragraffer i færdselsloven, og flere fodgængere måtte undervejs springe til side for at undgå at blive ramt.

Det sidste betyder, at den 16-årige også er blevet sigtet for at have overtrådt straffelovens paragraf 252, der handler om at bringe andre menneskers liv i fare.

Den 16-årige dreng, der tidligere har været i politiets søgelys, har forklaret, at bilen var en, han havde lånt.

Politiet valgte at løslade den 16-årige efter endt afhøring.

– Sagen er opklaret, så der er ingen grund til at forsøge at få ham fængslet. Det havde dog været noget andet, hvis han undervejs havde ramt nogle personer, fortæller Carsten Andersen, der er kommunikationsansvarlig hos Midt- og Vestsjællands Politi.