Pædagog skal i fængsel i et år

Østre Landsret finder 62-årig skyldig i at have krænket 15 børn på jobbet i en børnehave i Holbæk.

Foto: Peter Andersen, Anders Tilsted
Holbæk. Børnehuset Eventyrlunden-Torpet 1.
  Foto: Peter Andersen
Holbæk. Børnehuset Eventyrlunden-Torpet 1. Foto: Peter Andersen Foto: Peter Andersen

62-årige Per Olsen blev i landsretten onsdag fundet skyldig i at have krænket 15 tre-syv-årige børns blufærdighed i Børnehuset Eventyrlunden i Holbæk, og han blev idømt et års fængsel.

Dermed blev der sat punktum i den spektakulære sag, som begyndte for knap tre år siden, da forældre til børn i Eventyrlunden anmeldte ham. I byretten i januar 2014 blev han idømt et år og tre måneders fængsel for at krænke 14 børn.

Landsretten nåede frem til, at han havde krænket et barn mere, men at straffen skulle sættes ned til et års fængsel. Per Olsen blev dømt for at beføle 13 piger i skridtet primært uden på tøjet, men i enkelte tilfælde også inden for tøjet, kysse tre af dem, og vise en dreng sit lem. Han blev frikendt i et enkelt forhold.

– Vi har fundet ham skyldig af de samme grunde, som byretten fandt ham skyldig, sagde retsformanden, da han læste dommen op.

Det betyder, at landsretten ligesom byretten fandt børnenes forklaringer troværdige. Politiet afhørte børnene i ugerne og månederne efter anmeldelserne og optog forklaringerne på video.

Men pædagogen har under hele forløbet nægtet sig skyldig. Ham og hans forsvarer mener, at politiets videoafhøringer af børnene er foregået under al kritik, og at politiet har stillet ledende spørgsmål, så børnene endte med at fortælle noget, som ikke skete.

Per Olsen mister også sin ret til at arbejde med børn under 18 år, og han skal betale 138.000 kroner i erstatning til de 15 børn. De seks medlemmer af domsmandsretten var enige om dommen.

Kriminalforsorgen skal nu finde ud af, hvilket fængsel den 62-årige holbækker skal afsone dommen i, og derfor går der formentlig nogle uger, inden han begynder at afsone de 12 måneders fængsel.