Observatoriet slår dørene op igen

Astronautsnak: Et foredrag med Sebastian Aristotelis fra Space Architects åbner Observatoriet efter vinterpausen.

Hør hvordan astronauter sover i rummet.
Foto: Thomas Olsen
Observatoriet i Brorfelde åbner igen efter en lille vinterferie. Første gang bliver onsdag den 8. december med et foredrag om blandt andet astronauter og deres mulighed for at sove i rummet.

Observatoriet i Brorfelde har holdt lukket i januar, men er nu klar til igen at byde gæsterne indenfor til en snak om stjerner, planeter og naturen omkring os.

Det første arrangement bliver onsdag den 8. februar, hvor Sebastian Aristotelis fra Saga Architects kommer og fortæller om sit arbejde.

Sebastian Aristotelis har blandt andet været med til at tegne og teste prototyper til fremtidens rumhabitater i Nordgrønland og i Israels ørken.

Han er desuden med til forbedre astronauters søvnkvalitet i rummet. Som når blandt andet danske Andreas Mogensen skal afsted til Den Internationale Rumstation til sommer som en del af Huginn missionen.

Observatoriet har dernæst åbent igen fra den 11. februar og til den 26. februar i skolernes vinterferie. Her kan børn og andre nysgerrige lære mere om stjernerne og universet.

Lamper og stjernetåger

Der er mulighed for at lave sin egen stjernetåge eller lave en stjernebilledlampe.

Og så kan man selvfølgelig altid spise sin madpakke i selskab med Mammut Lehmann.

Der er også mulighed for at deltage i nogle aftenarrangementer i perioden. Torsdage og lørdage vil det være muligt at komme forbi Observatoriet i tidsrummet 19-22 og høre mere om vinterhimlen enten udendørs eller digitalt indendørs.

“Månedens stjerner” er Observatoriets nye koncept, hvor interesserede kan få mere at vide om, hvad man kan se på den aktuelle nattehimmel i marts til maj samt september til december.

– Månedens stjerner er for dem, som er nysgerrige på, hvad det egentlig er, vi kan se på himlen. Vi tager udgangspunkt i den aktuelle stjernehimmel og håber, at gæsterne vil tage et par gode fif til stjernekig og observation med hjem, lyder det fra Thomas R. Juel, der er formidler og eventansvarlig på Observatoriet.

Det foregår den første torsdag i hver måned, og alt efter vejret bliver det udendørs eller indendørs.