Nielsen blev syv’er på Stevns

Cykling: SuRi Carl Ras-rytter Sebastian Nielsen var med helt fremme i søndagens U23-DM.

Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER

Lørdag var det Mathias Larsen, der var tæt på podiet i enkeltstart, og søndag var det Sebastian Larsen, der var godt med fremme, da linjeløbet skulle afgøres.

To af af de stærkeste ryttere hos det Holbæk-baserede kontinental-hold Restaurant SuRi Carl Ras, gjorde sig fint gældende, da det danske mesterskab for U23-ryttere blev kørt i weekenden i Rødvig på Stevns.

I lørdagens enkeltstart kørte formstærke Mathias Larsen stærkt på sin nyerhvervede enkeltstart-cykel, og sluttede på den godt nok lidt ærgerlige fjerdeplads, men han var blot ni sekunder fra bronzemedaljevinder Julius Johansen fra Uno-X Pro Cycling Team.

Larsen var også med i søndagens 165 kilometer lange linjeløb, der blev kørt på en rundstrækning med udgangspunkt fra Havnepladsen i Rødvig. Den skulle gennemkøres 12 gange, og her var det Sebastian Nielsen, der var med til at præge DM-løbet.

Nielsen, der i sommer stod for SuRi Carl Ras-teamets hidtil bedste resultat med en andenplads på fjerde etape af PostNord Danmark Rundt fra Holbæk til Kalundborg, kom på søndagens fjerde omgang med i en stærk syvmandsgruppe, hvor blandt andre lørdagens enkeltstartsvinder Johan Price-Pejtersen var med. Gruppen rev sig løs på en markvej, og satte efter tre udbrydere, der var kommet af sted på tredje omgang.

Og bag Sebastian Nielsen og den øvrige forfølgergruppe, sad blandt andre Mathias Larsen og Julius Johansen, og de satte højt tempo for at holde Sebastian Nielsen og co. i kort snor.

På femte omgang blev de tre udbrydere hentet, og de i alt 10 ryttere fik et forspring på omkring et minut. Ved indgangen til tredjesidste omgang var frontgruppen foran med tre minutter, inden BHS-PL Beton Bornholm-rytteren Frederik Irgens og Søren Vosgerau fra Sparekassen Vendsyssel stak fra gruppen og fik sig et fornuftigt forspring.

Kun fem ryttere var tilbage i forfølgergruppen på sidste omgang, heriblandt Sebastian Nielsen, men de nåede ikke op til fronten, hvor Frederik Irgens og Søren Vosgerau sloges om DM-titlen.

Et par kilometer før mål stak Frederik Irgens af og kørte solo i mål som ny dansk U23-mester.

Sebastian Nielsen kom i mål som nummer syv, et minut og 54 sekunder efter vinderen.

All rights reserved! Jens Wollesen +4520471563

.

.