Neye flytter til hjørnet

Taskebutikken Neye forlader ved årsskiftet butikslokalet i Borgergården i Holbæk og rykker i stedet ind i det tomme lokale på hjørnet af Nygade og Ahlgade.

– Vi har længe ledt med lys og lygte efter et nyt sted i midtbyen, for vi vil meget gerne blive her i Holbæk. Det har været svært at finde det rigtige, men nu er det lykkedes, fortæller Camilla Raffnsøe, der er administrerende direktør for Neye Fonden, som driver de 44 Neye-butikker i Holbæk.

Hun oplyser, at den nuværende butik lukker og slukker den 30. december, hvorefter medarbejderne går i gang med at pakke ned og tømme butikken.

– Alle varerne sendes til vores centrale varelager, og så har vi bestilt nogle nye hjem hos vores leverandører. Når vi slår dørene op det nye sted, bliver det derfor med helt nye varer på hylderne, siger hun.

Neye har ligget i Borgergården i Ahlgade i næsten 20 år, men nu er tiden kommet til at holde flyttedag.

– Jeg tror, at det bliver en win-win-situation for holbækkerne, at vi rykker ud. Vi får et nyt og godt sted at være, og der bliver mulighed for igen at komme liv i Borgergården med de ændringer, man ønsker at gøre der, fortæller Camilla Raffnsøe.

Et kig ind gennem vinduerne til den nye hjørnebutik afslører hurtigt, at Neye ikke umiddelbart får så megen plads i de nye lokaler, som der er i de nuværende.

Men skinnet bedrager, for en trappe fører ned til et stort lokale i kælderen, så der er dobbelt så meget plads som lige umiddelbart.

– Der er faktisk en rigtig dejlig kælder eller underetage, som vi kalder den. Her er der masser af lys, og den er indrettet, så man ikke føler, at man går rundt i en kælder. Samtidig er den opdelt i rum, hvilket kommer til at passe godt til butikken, fortæller Camille Raffnsøe, der forventer, at Neye slår dørene op til den nye butik fredag den 12. januar,