Nederlag i ny opstilling

Volleyball: VK Holbæk i 1. division spillede igen en tæt kamp mod et tophold uden at få point ud af det.

Nederlag i ny opstilling

VK Holbæks italienske islæt Gallo Raffaele var skulderskadet og blev brugt på en uvant plads som libero i kampen mod Amager VK.

Foto: Per Christensen

Det var med en ny og uprøvet opstilling, der lige skulle finde fodfæste, da Holbæk i volleyball-spillernes 1. division for tredje kamp i træk mødte et af topholdene og tabte søndag eftermiddag.

I Sundbyhallen slog Amager VK’s andethold holbækkerne med 3-1 og spillede sig dermed op på divisionens førsteplads, mens VK Holbæks oprykkere forbliver på næstsidstepladsen med tre kampe tilbage.

VK Holbæks sædvanlige kantangriber, italienske Gallo Raffaele var skulderskadet, men blev så i stedet brugt i libero-rollen, hvor han på trods af alt stod bag mange gode modtagninger.

VK Holbæks assistenttræner, den tidligere landsholdsspiller Thomas Sorth, måtte så i spilledragten efter en meget lang pause og udfylde rollen som diagonalspiller.

Og inden han og holdet havde fundet sig tilrette i den nye opstilling, havde Amager vundet første sæt relativt let med 25-14.

Men holbækkerne var langt bedre med i andet sæt, og det var blot marginaler til sidst, der skubbede sætsejren på 25-22 over til hjemmeholdet.

Også i tredje sæt fulgtes de to hold ad. Holbæk fik udlignet til 16-16, og så fulgte et tæt parløb, hvor VK Holbæk til sidst kom foran 24-25 og løb med sætsejren på 25-27.

Så var vejen genåbnet til en mulig overraskelse, men holbækkerne var meget længe om at komme i gang i fjerde sæt.

Hjemmeholdet kom relativt ubesværet foran med 10 point, og selv om holbækkerne aldrig slog op i banen men kæmpede sig til pynte-point, var der ingen tvivl om topholdets fortjente sætsejr på 25-17.

– De lagde et godt servetryk, som hurtigt gav dem et stort forspring. Men vi gav ikke op, og efter tre gode kampe mod tophold, møder vi nu hold fra vores egen halvdel, som vi har en god chance for at slå, lød det optimistisk fra VK Holbæks nu spillende assistenttræner Thomas Sorth.