Narkobilist med vred passager

Hver tredje går i retten med bøde for håndholdt telefon
Foto: Steen Østbjerg

Kl. 13.36 torsdag standsede politiet en personbil på Industriparken, Jyderup, med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet.

I bilen var føreren en 45-årig kvinde fra Jyderup, som havde en 55-årig mand fra Ringsted med som passager.

Den kvindelige fører holdt med bilen i tomgang ved den indledende politikontrol, men udtalte pludselig, at nu ville hun fortsætte sin kørsel. Passageren var samtidig meget ophidset over politikontrollen, som blev kommenteret med mindre pæne verbale udgydelser.

En politibetjent forsøgte at tage nøglen ud af tændingslåsen, så kvinden ikke kunne køre, men den mandlige passager forsøgte at forhindre betjentens indgriben.

Det medførte en anholdelse af den 55-årige mand, som blev sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om at lægge hindringer i vejen for politiet.

Den kvindelige fører blev nu kontrolleret nærmere og kunne efter en narkometertest mistænkes for at være påvirket af cannabis under kørslen, så hun blev også anholdt i forbindelse med en sigtelse for narkokørsel.

Den 55-årige blev også sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af sine verbale ytringer ved standsning af bilen, men løsladt efter afhøring til de to sager. Også den 45-årige kvindelige fører blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og afhøring til sagen.

Begge sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod dem hver især skal afgøres.