Mød kunstnere og lyt til musik

Billedkunstner Søren Martinsen indleder Kunsthøjskolens Artist Talks den 24. august.

Gode ideer skal deles med så mange som muligt. Derfor inviterer Kunsthøjskolen i Holbæk igen i efteråret til et gratis møde med otte udvalgte kunstnere, der fortæller om deres arbejde og inspiration.

Onsdag den 24. august kommer billedkunstneren Søren Martinsen, Glumsø. Han har flere gange været gæsteunderviser på Kunsthøjskolen både på de korte sommerkurser og de længere kurser.

Søren Martinsen ser og fortolker landskaber omkring sig og genfortolker de traditionelle landskabsmalerier.

Den 31. august kan man høre, hvordan den eksperimenterende kunstner Eliyah Mesayer arbejder med en præislamisk og beduinsk forståelse af alkymi.

I løbet af efteråret gæster billedkunstneren og tegneserieskaberen Halfdan Pisket/VJ Cancer Artist Talks. Hans tegneserie-trilogi om farens opvækst i en lille landsby i grænselandet mellem Tyrkiet og Armenien, desertør fra den tyrkiske hær, som fremmedarbejder og kriminel i Danmark og om at blive gammel har vundet flere priser.

Han har ligesom billedkunsteren Fie Norsker også været gæsteunderviser på Kunsthøjskolen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Fie Norsker kommer og fortæller om sin kunst og sine ideer på Kunsthøjskolens Artist Talks i oktober, hvor der er gratis adgang. Hendes værk Totem kan ses på Gasværksvej i Holbæk.

Hun kommer den 19. oktober, og holbækkere har siden 2016 kunnet se hendes maleri Totem på Gasværksvej som et af værkerne i Holbæk Arts udendørs kunstsamling.

Fie Norsker følger efter natur- og fuglemaler og illustrator Carl Christian Tofte og efterfølges af arkitekt Claus Pryds, der har tegnet det nye Zoolab i Zoologisk Have i København, animationsinstruktør Camilla Kaufmann. og billedkunstneren Tijana Miskovic.

I løbet af efteråret bliver der også to koncerter. Den 28 august kommer Duen – Det Danske Ungdomsensemble som en af tre Phønix-koncerter, og 3. november er der koncert med The Gambian Folk Project.