Maleriet giver indre ro

Dorte Hansen er graver ved Tømmerup Kirke, bor privat i Føllenslev og er månedens kunstner hos Mørkøv-Jyderup Begravelsesforretning.

– Jeg har altid været en kreativ person. Min interesse for at male blev vakt i formningstimerne på skolen, og da jeg var 14-15 år, meldte jeg mig til oliemaling på vores aftenskole, fortæller hun om sig selv.

I 1980/81 tilmeldte alle landets skoler sig en tegnekonkurrence for at støtte børneåret. Denne konkurrence vandt hun i kategorien »8. klasse«.

– Min maling stod efterfølgende stille i mange år, men da min søster fyldte rundt, malede jeg et blomsterbillede til hende – og da fandt jeg igen gnisten til maling. For at male, skal jeg være motiveret og have en indre ro, ellers kan jeg ikke udrette noget, oplyser kunstneren.

Hendes billeder er en længere proces. Hun maler ofte billedet over mange gange, før motivet kommer frem, men hun har altid en ide med sine billeder.

– Mine motiver er meget forskellige, men jeg kan godt lide at male blomster. Nogle gange kommer der også nogen sjove væsner frem, tilføjer kunstneren.

Man kan se hendes værker i vinduerne hos begravelsesforretningen, der ligger på Holbækvej 14 i Jyderup.