Lidenskab i slow motion

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det kan gøres i lyntempo med traktor. Eller i slow motion med hest. Men traktorførere og hestepløjere har noget til fælles – »pløjning er både en lidenskab og en videnskab«.

Sådan lyder lidt af invitationen fra Dansk Køre Selskab, som lørdag den 17. oktober er vært for sjællandsmesterskabet i hestepløjning. Det foregår fra klokken 10.30 til cirka 16.30 på Ventedgårdsvej tæt på Knabstrup Hallen.

10 hestepløjere er tilmeldt, heriblandt den regerende danske mester Jan Blume. Han vil få konkurrence fra blandt andre Kjeld Anholm, som vandt guld ved det tyske/europæiske mesterskab Pferde Stark sidste år. Med er også Bjarne Wisler, som sidste år vandt bronze ved de nordiske mesterskaber.

Ud over de sindige hestepløjere vil man også kunne opleve 12 veterantraktorer med førere, som viser deres færdigheder. Og fællesnævneren er altså lidenskab – pløjning er noget, man går op i, og der trænes intenst op til mesterskabskonkurrencen ved Knabstrup.

Både plovmænd og tilskuere kan få stillet sult og tørst ved pløjefeltet, og der sluttes af med gule ærter i Multihuset ved Rævebjerg i Mørkøv, hvor der også er præmieoverrækkelse.

Dansk Køre Selskab overholder naturligvis alle retningslinjer fra myndighederne, og selskabet tager for god ordens skyld forbehold for eventuelle nye retningslinjer, som måtte være indført på pløjedagen.