Krisepsykolog blev tilkaldt: Tyveri udviklede sig til skub og spark

112: Mandag aften måtte COOP sende en krisepsykolog til Kvickly i Slotscentret, hvor nogle unge medarbejdere stoppede en tyv og efterfølgende blev skubbet og forsøgt sparket.

Krisepsykolog blev tilkaldt: Tyveri udviklede sig til skub og spark

Mandag aften blev nogle unge kvicklymedarbejdere udsat for en voldsom oplevelse i forbindelse med et tyveri i kiosken.

Foto: Per Jensen

Det er endnu ikke lykkedes politiet at finde en mand, der mandag ved 18-tiden stjal to pakker cigaretter i Kvickly i Slotscentret og efterfølgende skubbede en medarbejder og forsøgte at sparke en anden.

Nordvestnyt har været i kontakt med en af de medarbejdere, der var til stede og som fortæller, at han var tæt på at blive sparket. Medarbejderen er 18 år og ønsker at være anonym, men Nordvestnyt er bekendt med hans identitet. De kolleger, der sammen med ham oplevede den kaotiske hændelse, er 17 år.

Den 18-årige kvicklymedarbejder fortæller:

– Der kom en fyr i kiosken og bad om to pakker smøger. Han tog dem bare uden at betale og en af mine kollegaer løb efter ham. Han fik taget cigaretterne fra manden, som derefter skubbede ham, så han var ved at falde.

En kollega kom og hentede mig og jeg stillede mig foran kiosken. Pludselig hørte jeg en kunde råbe ’Pas på’ og jeg vendte mig om, hvor manden stod og var i gang med at løfte venstre ben, så han kunne sparke mig. Jeg reagerede ved at læne mig forover og afværge sparket. Men hvis jeg ikke havde vendt mig om, havde jeg fået et hårdt spark i ryggen.

Efterfølgende stillede tyven sig op og kiggede rundt. Den 18-årige medarbejder husker, at der var mange kunder i butikken, som også stod og kiggede. En medarbejder ringede til politiet, som hurtigt kom. Manden nåede dog at stikke af fra stedet.

Politiet kørte ud for at lede efter manden, men oplyser, at man endnu ikke ved, hvem han er. Overvågningsbilleder fra butikken kan muligvis hjælpe med opklaringen.

Signalement

Manden beskrives som: 40-50 år, 175-185 cm. høj, mørk i huden med kort, gråligt hår. Han var iført en sort jakke, grå joggingbukser og mørkeblå kondisko. Han medbragte en hvid plastikpose. Politiet hører gerne fra vidner.

Efter hændelsen mødte de unge kioskmedarbejderes chef op i butikken og hun tilkaldte en krisepsykolog fra COOP.

– Vi var meget chokerede til at starte med og det, der påvirkede os alle sammen mest var, at vi var bange for at møde ham igen. Det var uhyggeligt, fordi han stirrede på os uden at sige noget. Det fik vi talt om med krisepsykologen, som opfordrede os til at tale med vores forældre om episoden og vi fik også at vide, at vi kan kontakte psykologen igen, hvis vi får brug for det.

Politiet sagde til os, at vi ikke ’skal spille helt’ og løbe efter tyve. Det vidste vi andre godt, men den medarbejder, der blev skubbet, er nyansat og vidste ikke, hvordan man skal forholde sig, forklarer den 18-årige.

Han fortæller også, at chefen for kiosken i Kvickly vil forsøge at få sat en vagt på i centret i den kommende tid.